Πέρασε την καραντίνα φτιάχνοντας δύο σοκολατένια γλυκά!

Δείτε αναλυτικά δύο συνταγές

Δείτε στο βίντεο πώς να φτιάξετε μωσαϊκό γεμιστό με παγωτό

Η καραντίνα ανοίγει στους περισσότερους την όρεξη και έτσι πολλές γυναίκες φοράνε την ποδιά και μπαίνουν στην κουζίνα για να φτιάξουν διάφορες συνταγές. 

Αν σου αρέσουν τα γλυκά δοκίμασε να φτιάξεις τις δύο συνταγές που έδωσαν ο Λάμπρος Βακιάρος και ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή "Στη Φωλιά των Κου Κου". 

Μωσαϊκό γεμιστό με παγωτό και φουντούκια(συνταγή Βακιάρος)

Υλικά

•    250 γρ. βούτυρο
•    200 γρ. άχνη ζάχαρη
•    25 γρ. κακάο
•    300 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
•    200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•    45 γρ. λικέρ αμαρέτο
•    450 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
•    100 γρ. φουντούκια (καβουρδισμένα)
•    500 γρ. παγωτό βανίλια ή καϊμάκι

Εκτέλεση

•    Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και την άχνη ζάχαρη, το κακάο και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ασπρίζει. Ανά διαστήματα, διακόπτουμε τη λειτουργία και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ‘ξεκολλάμε’ το βούτυρο από τα τοιχώματα.
•    Παράλληλα, σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την ομογενοποιούμε με την κρέμα γάλακτος.
•    Ομογενοποιούμε το μείγμα με τη σοκολάτα στο μείγμα με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε και το λικέρ.
•    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε σχετικά μικρά κομμάτια. Στο μούλτι προσθέτουμε τα φουντούκια, τα πολτοποιούμε ελαφρώς και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
•    Σε μια αποσπώμενη φόρμα 25-26 εκ. τοποθετούμε μια μεμβράνη και στη συνέχεια απλώνουμε το μισό από το μείγμα του μωσαϊκού.
•    Στη συνέχεια, ιδανικά με γάντια, πιάνουμε στα χέρια μας όλη την ποσότητα του παγωτού και το ΄πλάθουμε’ έτσι ώστε να το φέρουμε κοντά σε στρογγυλό σχήμα. Το τοποθετούμε πάνω από την πρώτη στρώση του μωσαϊκού και το πιέζουμε με την παλάμη μας για να γίνει επίπεδη η επιφάνειά του. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό του μωσαϊκού πάνω από το παγωτό, το πατάμε καλά και καλύπτουμε με μια μεμβράνη.

Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε από την αποσπώμενη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Διατηρούμε στην κατάψυξη.

Δείτε στο βίντεο όλη τη διαδικασία για το πώς να φτιάξετε γλυκό ψυγείου με πραλίνα

Γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά 

•    1 κουτί μπισκότα σαβαγιάρ
•    Για το σιρόπι
•    200 ml νερό
•    200 γρ. ζάχαρη
•    Για την κρέμα
•    1 λίτρο γάλα
•    80 γρ. ζάχαρη
•    100 γρ. κορν φλάουρ
•    2 κρόκοι αυγών
•    2 βανίλιες
•    50 γρ. βούτυρο
•    150 γρ. πραλίνα φουντουκιού 
•    Για τη σαντιγί
•    330 ml κρέμα γάλακτος 35%
•    Κακάο 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top