Γαλλικές tartines: Εύκολη καλοκαιρινή συνταγή

Ιδανικό βραδινό για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου

γαλλικές tartines

Ελαφριές και υγιεινές, γεμάτες χρώματα και αρώματα, οι γαλλικές tartines θυμίζουν ανοιχτό σάντουιτς, φτιάχνονται εύκολα και τρώγονται ακόμα ευκολότερα.

Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο στον φούρνο

Υλικά: 

 8 φέτες μαύρο ψωμί

2 κόκκινες πιπεριές τύπου Φλωρίνης

1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι

 3 κ.σ. ελαιόλαδο

 1 σκελίδα σκόρδο

2 αγγουράκια

 50 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες

Ψαρονέφρι τύπου Wellington με πατάτες, μαρμελάδα τομάτας και σαλάτα

Εκτέλεση:

Πλένεις τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο γκριλ. Αφήνεις να μαυρίσουν απέξω γυρνώντας τες τακτικά μέχρι να τσουρουφλιστούν από όλες τις πλευρές, περίπου 20 λεπτά.  Τις κλείνεις ερμητικά σε ένα τάπερ ή σε μια πλαστική σακούλα. Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν, τις ξεφλουδίζεις και αφαιρείς τα σπόρια.  Κόβεις  τη σάρκα τους σε φέτες. Καρυκεύεις με το βαλσαμικό ξίδι, ελαιόλαδο και τη σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες. Αφήνεις να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβεις τα αγγουράκια σε πολύ λεπτές φέτες.  Μοιράζεις τις πιπεριές σε 4 φέτες ψωμί, σκεπάζεις με τις φλοίδες παρμεζάνας και στις άλλες 4 φέτες ψωμί βάζεις μια στρώση από ροδέλες αγγουριού.  Σερβίρεις τις tartines ανά δύο, μία κόκκινη και μία πράσινη.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top