Ψαρονέφρι τύπου Wellington με πατάτες, μαρμελάδα τομάτας και σαλάτα

Το πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας τις γιορτές!

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Δευτέρας.

Ο σεφ έφτιαξε ψαρονέφρι τύπου Wellington με πατάτες, μαρμελάδα τομάτας και σαλάτα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία στους τηλεθεατές.  

Υλικά για το κρέας και τις πατάτες:

• 2 τμχ ψαρονέφρι φιλέτο
• 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
• 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
• 12-14 φέτες μπέικον
• 2 κρόκους αυγού χτυπημένους με 1 κ.σ. νερό
• 2 κιλά πατάτες κανονικές (όλες το ίδιο μέγεθος)

Για τη μαρμελάδα τομάτας:

600 γρ τοματίνια (κομμένα στη μέση)
250 γρ ζάχαρη καστανή
100 γρ μέλι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
5 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Για τη σαλάτα:

• ανάμεικτα σαλατικά (για 6 άτομα)
• 100 γρ κρανμπερις
• 100 γρ καρύδια
• 3-4 στικ σέλερι (ψιλοκομμένα)
• 100 γρ. μπλε τυρί
• φιλέτα από 2 πορτοκάλια
• 100 γρ παστέλι σουσαμένιο
• 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 κ.γ. μουστάρδα
• 1 κούπα ελαιόλαδο
• αλάτι & πιπέρι

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top