Πώς να φτιάξετε την τέλεια βασιλόπιτα

Ο Λάμπρος Βακιάρος δείχνει βήμα βήμα τη χριστουγεννιάτικη συνταγή

Πώς να φτιάξουμε την τέλεια βασιλόπιτα μας έδειξε σήμερα ο Λάμπρος Βακιάρος στην εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου.

Μοσχαρίσιο καρέ με baby πατάτες jacket και γρήγορη σάλτσα μυρωδικών

YΛΙΚΑ

200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
320 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
120 γρ. γάλα
60 γρ. κονιάκ
320 – 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. baking powder
4 γρ. μαγειρική σόδα
5 γρ. Flavorits SWEET TWIST
80 γρ. αμύγδαλο (τριμμένο)

Light χριστουγεννιάτικο γλυκό: Τυροφλογέρες με σύκο, μέλι και σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και με το ‘Κ’ χτυπάμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το πρώτο αυγό και μόλις αυτό ενσωματωθεί στο μείγμα προσθέτουμε το δεύτερο κοκ.

Προσθέτουμε το γάλα και το κονιάκ και μόλις δούμε ότι έχουν ομογενοποιηθεί σταματάμε το μίξερ.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το Flavorits SWEET TWIST και το τριμμένο αμύγδαλο και με μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, κάνοντας απαλές κινήσεις, ομογενοποιούμε το μείγμα.

Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι 26 – 28 εκ. πολύ καλά (και περιμετρικά μέχρι πάνω) και το αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι και βάζουμε το φλουρί, το οποίο το έχουμε τυλίξει με ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 45 λεπτά ή έως ότου μια οδοντογλυφίδα να βγεί ‘καθαρή’ από το εσωτερικό της βασιλόπιτας.

Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top