Γιαννιώτικος μπακλαβάς

Ολόκληρη η συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο

Μία ωραία ιδέα για γλυκό έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».

 

«Μύρισε» Χριστούγεννα: Φτιάξτε κoυραμπιέδες με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλο

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε γιαννιώτικο μπακλαβά δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Tούρτα αμυγδάλου με καρύδα και berries

Υλικά

•    500 γρ. φύλλο κρούστας
•    500 γρ. φύλλο κανταΐφι
•    400 γρ. καρύδια (τριμμένα)
•    50 γρ. γαλέτα
•    30 γρ. καστανή ζάχαρη
•    5 γρ. κανέλα
•    2 γρ. γαρύφαλλο σκόνη
•    100 γρ. αμύγδαλα λευκά (τριμμένα)
•    300 γρ. αγελαδινό βούτυρο
•    Ξυλάκια γαρύφαλλο
•    100 γρ. φυστίκι Αιγίνης για το πασπάλισμα

Trifle κρέμας με σάλτσα πορτοκάλι
 
Για το σιρόπι

•    500 γρ. ζάχαρη
•    300 γρ. νερό
•    40 γρ. μέλι
•    15 γρ. χυμό λεμόνι

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top