Μία ωραία ιδέα για γλυκό έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».
«Μύρισε» Χριστούγεννα: Φτιάξτε κoυραμπιέδες με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλο
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε γιαννιώτικο μπακλαβά δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
• 500 γρ. φύλλο κρούστας
• 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
• 400 γρ. καρύδια (τριμμένα)
• 50 γρ. γαλέτα
• 30 γρ. καστανή ζάχαρη
• 5 γρ. κανέλα
• 2 γρ. γαρύφαλλο σκόνη
• 100 γρ. αμύγδαλα λευκά (τριμμένα)
• 300 γρ. αγελαδινό βούτυρο
• Ξυλάκια γαρύφαλλο
• 100 γρ. φυστίκι Αιγίνης για το πασπάλισμα
Trifle κρέμας με σάλτσα πορτοκάλι
Για το σιρόπι
• 500 γρ. ζάχαρη
• 300 γρ. νερό
• 40 γρ. μέλι
• 15 γρ. χυμό λεμόνι
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου εδώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.