Γλυκόξινες γαρίδες με ρύζι και λαχανικά

Ολόκληρη η συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο

Ένα πεντανόστιμο και συνάμα νηστίσιμο φαγητό έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Πέμπτης. Ο σεφ ετοίμασε γλυκόξινες γαρίδες με ρύζι και λαχανικά κι έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

1/3 κούπας μηλόξυδο
4 κ.σ. μέλι
1 κούπα χυμό ανανά
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. σόγια 
1 κ.γ. μπούκοβο προαιρετικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο + 3 – 4 κ.σ.
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένη)
500 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες)
1 κρεμμύδι (κομμένο σε μεγάλους κύβους)
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μεγάλους κύβους)
1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε μεγάλους κύβους)
1 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε μεγάλους κύβους)
1 μικρό μπρόκολο (μόνο τις τούφες) 
Για το γαρνίρισμα και το σερβίρισμα
4 – 5 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2 κ.σ. λευκό σουσάμι ή  1/3 κούπας κάσιους

Βρασμένο ρύζι basmati

Για τη γλυκόξινη σάλτσα
1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και
ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (5-6).
2. Μόλις πάρει μια βράση ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και στη
συνέχεια βράζουμε τη σάλτσα για  περίπου 6 – 7 λεπτά, εώς ότου αρχίζει να
πήζει.
3. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Στη Φωλιά Των Κου Κου
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top