Μελομακάρονο γεμιστό με λουκούμι τριαντάφυλλο

Οι γιορτές έφτασαν, ας τις απολαύσουμε!

Μελομακάρονο γεμιστό με λουκούμι τριαντάφυλλο

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ   ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
80 ΓΡ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
260 ΓΡ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
50 ΓΡ ΑΧΝΗ
140 ΓΡ ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
25 ΓΡ ΦΥΤΙΝΗ ΛΙΩΜΕΝΗ ΧΛΙΑΡΗ
2,5 ΓΡ ΑΜΜΩΝΙΑ
1,5 ΓΡ ΣΟΔΑ
2 ΓΡ ΚΑΝΝΕΛΑ
2 ΓΡ ΓΑΡΥΦΑΛΟ
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΞΥΣΜΑ

1 ΚΟΥΤΙ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΑ 3
ΚΑΡΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1000ΓΡ ΝΕΡΟ
1500ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ
4 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ
200ΓΡ ΜΕΛΙ

Εκτέλεση:

Ζυγίζουμε σε ένα μπωλ ηλιέλαιο,φυτίνη, χυμό πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμαι σταυρωτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την αμμωνία, τη σόδα,το γαρύφαλλο και την κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμαι σταυρωτά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμαι με τον ίδιο τρόπο,ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ. Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο επιθυμητό μέγεθος και στο κέντρο τους τοποθετούμε από ένα λουκούμι. Ψήνουμε στους 170ο C για 25 λεπτά περίου, ανάλογα με το μέγεθος. Σιροπιάζουμε με καυτά μελομακάρονα και κρύο σιρόπι,βουτώντας τα στο σιρόπι για περίπου 50 δευτερόλεπτα και βγάζοντάς τα σε μία σχάρα να στραγγίξουν. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, περιχύνουμε σε μπόλικο μέλι και τριμμένα καρύδια.

Για το σιρόπι:  Βράζουμε το νερό,τη ζάχαρη,την κανέλα και τα πορτοκάλια και βράζουμε για 1 λεπτό, Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε για άλλα 2 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει πριν σιροπιάσουμε.

Tips: Μπορείτε να τα κάνετε και χωρίς λουκούμι φυσικά ή με οποιοδήποτε λουκούμι σας αρέσει.

Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top