Φτιάξε τα πιο εύγευστα σιροπιασμένα μπισκότα σεκέρ- παρέ

Η συνταγή από τον Γιώργο Πότση

Σεκέρ- Παρέ

Τα πιο νόστιμα σεκέρ-παρέ έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης. Πρόκειται για τα σιροπιασμένα μπισκότα με τα οποία μπορεί κάποιος να συνοδεύσει τον καφέ του ή να τα φάει ακόμα και σκέτα.

υλικά για τη ζύμη

150γρ σιμιγδάλι ψιλό 
300γρ αλεύρι μαλακό
160γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο 
100γρ ζάχαρη άχνη 3 μεσαία αυγά(150γρ) 1κ.γλ. μπέικιν ανθόνερο βανίλια 
250γρ αμύγδαλα λευκά για το γαρνίρισμα ΣΙΡΟΠΙ 1000γρ ζάχαρη κρυσταλλική 1000γρ νερό βανίλια

Εκτέλεση

Ζυγίζουμε όλα τα στερεά υλικά ( σιμιγδάλι, αλεύρι, άχνη, μπέικιν,βανίλια), κάνουμε μία λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά( βούτυρο λιωμέν, αυγά, ανθόνερο). Τα ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Πλάθουμε τα μπισκότα μας (περίπου 25γρ) και βάζουμε από πάνω από το καθένα ένα λευκό αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 25 λεπτά περίπου (θα δούμε να έχουν πάρει χρώμα). Σιροπιάζουμε κατευθείαν σε κρύο σιρόπι βουτώντας τα μπισκότα μας στο σιρόπι,τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε άλλο σκεύος και τα περιχύνουμε με σιρόπι περίπου 1 δάχτυλο και τα αφήνουμε,ώστε να τραβήξουν το σιρόπι που χρειάζονται.

Τips: Ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής με το σιρόπι,το οποίο το βράζουμε για 2 λεπτά. Μετά κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει. Στη συνέχεια ξεκινάμε την εκτέλεση της ζύμης μας. Προσοχή,σιροπιάζουμε ζεστά σεκέρ παρέ και κρύο σιρόπι.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top