Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Ένα εύκολο φαγητό που πολλοί επιλέγουν να μαγειρέψουν τον χειμώνα έδειξε ο Άκης Πετρετζίκης. 

Ο σεφ έφτιαξε κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο για την εκτέλεση των οποίων χρειάστηκε 8 κολοκύθια, 1 κρεμμύδι, 1 σκ. Σκόρδο, 1 καρότο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 150 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα, 50 γρ. κρασί λευκό, 500 γρ. νερό, 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 1/3 ματσάκι μαϊντανό, 1/3 ματσάκι δυόσμο και 1/3 ματσάκι άνηθο.

Για τη σάλτσα ο σεφ χρησιμοποίησε 80 γρ. βούτυρο, 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, 700 γρ. νερό, 1 κύβο κότας, ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, 2 κρόκους αυγών, 1 κ.σ. άνηθο, 1 κ.σ. μαϊντανό και 1 κ.σ. δυόσμο
 

Πηγή:akispetretzikis.com

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top