Πέντε υγιεινές τροφές που όμως περιέχουν πολλή ζάχαρη

Tις καταναλώνεις όταν κάνεις δίαιτα αλλά παχαίνουν

Υπάρχουν μερικές κατηγορίες τροφών, που αν και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά υγιεινές και μπορούν να συμβάλουν στην υποστήριξη του οργανισμού μας, περιέχουν ταυτόχρονα ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση σακχάρων, γι’ αυτό και πρέπει να καταναλώνονται με σύνεση. Να λοιπόν ποιες είναι αυτές, για να έχεις στον νου σου ότι η απόλαυσή τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Θες να αδυνατίσεις; Ποιες τροφές να αποφύγεις για πρωινό

Φρούτα

Πολλά φρούτα περιέχουν σημαντική ποσότητα φυσικών σακχάρων, όπως οι μπανάνες, τα σταφύλια, τα μάνγκο, τα κεράσια και το καρπούζι. Απόλαυσέ τα λοιπόν με σύνεση.

Tα πολλαπλά οφέλη της ρόκας για την υγεία σου

Επιδόρπια γιαουρτιού

Αν και το απλό γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, τα αρωματισμένα γιαούρτια ή επιδόρπια γιαουρτιού όπως ονομάζονται, μπορούν να περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα.

Δίαιτες αποτοξίνωσης! Κάνουν όντως θαύματα;

Granola

Αν και η granola κυκλοφορεί συχνά ως υγιεινή επιλογή πρωινού, μπορεί να είναι υψηλή σε ζάχαρη και θερμίδες και ακατάλληλη για διαβητικούς.

Smoothies

Ενώ τα smoothies μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδυάσετε  φρούτα και λαχανικά για ένα γεύμα, πολλές συνταγές smoothie, αλλά και όσα αγοράζονται έτοιμα από καταστήματα, είναι γεμάτες από πρόσθετα σάκχαρα που είναι ακατάλληλα σε μεγάλες ποσότητες.

5+1 Μύθοι & Αλήθειες για τη διατροφή!

Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να είναι μια υγιεινή επιλογή για σνακ, είναι όμως σημαντικό να ελέγχετε τις ετικέτες στις συσκευασίες τους καθώς ορισμένες μάρκες προσθέτουν επιπλέον ζάχαρη για να βελτιώσουν τη γεύση τους.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top