Θες να αδυνατίσεις; Ποιες τροφές να αποφύγεις για πρωινό

Ακόμα και το πρωινό μας πρέπει να είναι υγιεινό

Το πρωινό είναι ως γνωστόν το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, μιας που μας παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για όλα όσα πρόκειται να κάνουμε τις πιο παραγωγικές μας ώρες εκτός σπιτιού. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι και σωστό να καταναλώνουμε άκριτα τις τροφές μας στα πλαίσια αυτού, μιας που όταν αυτές είναι πλούσιες σε σάκχαρα και λίπη, σίγουρα επιβαρύνουν την υγεία μας. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να δεις ποιες είναι οι τροφές που καλό είναι να αποφεύγουμε στο πρωινό μας, ώστε να ρυθμίσεις το διατροφικό πρόγραμμά σου αναλόγως.

7 χορταστικά και υγιεινά σνακ για την καθημερινότητα

Ζαχαρούχα δημητριακά

Τα δημητριακά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να οδηγήσουν σε ξαφνική άνοδο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και μπορεί να προκαλέσουν πείνα πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Δίαιτες αποτοξίνωσης! Κάνουν όντως θαύματα;

Επεξεργασμένα αρτοσκευάσματα

Τα επεξεργασμένα αρτοσκευάσματα όπως τα donuts και τα κρουασάν περιέχουν υψηλές ποσότητες ζάχαρης, ανθυγιεινά λίπη και συντηρητικά πρόσθετα που μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία.

5+1 Μύθοι & Αλήθειες για τη διατροφή!

Τηγανητά φαγητά

Αποφύγετε τα τηγανητά φαγητά όπως τα τηγανητά αυγά και το μπέικον, καθώς είναι πλούσια σε θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο.

Επιδόρπια γιαουρτιού

Τα επιδόρπια γιαουρτιού περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη και τεχνητές ουσίες για την παραγωγή γεύσης, καθιστώντας τα ανθυγιεινά για πρωινό.

Χυμοί φρούτων

Οι χυμοί φρούτων έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ισοτονικά  ποτά

Τα ισοτονικά  ποτά περιέχουν υψηλές ποσότητες καφεΐνης, ζάχαρης και άλλων διεγερτικών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία μας. Μην τα καταναλώνετε ως υποκατάστατα καφέ και προτιμήστε ένα φλυτζάνι πράσινο ή μαύρο τσάι.

Λευκό ψωμί

Το λευκό ψωμί είναι χαμηλό σε φυτικές ίνες και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Σε γενικές γραμμές, επιλέξτε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή λίπη – όχι απαραίτητα ζωικά. Οι επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν βρόμη, ψωμί ολικής αλέσεως, αυγά, φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς χωρίς προσθήκη αλατιού.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top