7 χορταστικά και υγιεινά σνακ για την καθημερινότητα

Τι να φας όταν έχεις λιγούρα, χωρίς να ξεφύγεις στις θερμίδες και τα λιπαρά

σνακ

Τα σνακ οφείλουν να έχουν θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, αφού βοηθούν τον μεταβολισμό μας να είναι σε εγρήγορση ενώ μας δίνουν και την απαραίτητη ενέργεια για τις δραστηριότητές μας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι καταναλώνουμε τεράστιες ποσότητες και οποιαδήποτε τροφή, αφού έτσι μπορεί να οδηγηθούμε σε αύξηση βάρους και αντίθετα αποτελέσματα.

Ακολουθούν 7 προτάσεις χορταστικών και υγιεινών σνακ για να τα έχεις υπόψη σου την επόμενη φορά που θα έχεις μια μικρή λιγούρα.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, υγιεινών λιπών και φυτικών ινών και μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεχάσεις την πείνα σου με μικρή ποσότητα. Τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και τα καρύδια είναι εξαιρετικές επιλογές, φρόντισε όμως να τα τρως ανάλατα.

Μήλο με βούτυρο αμυγδάλου ή φιστικοβούτυρο

Τα μήλα είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και ο συνδυασμός τους με λίγο βούτυρο αμυγδάλου ή φιστικοβούτυρο προσθέτει πρωτεΐνη και υγιή λίπη, προκαλώντας γρήγορα κορεσμό.  

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ο συνδυασμός του με λίγα φρέσκα φρούτα ή μέλι το καθιστά σε ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ.

Τυρί κότατζ με φρούτα

Το τυρί κότατζ είναι διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ενώ μαζί με μερικά φρέσκα φρούτα, όπως οι φράουλες ή ο ανανάς, είναι ένα γλυκό και χορταστικό σνακ.

Βραστά αυγά

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, εύκολα στο μαγείρεμα και ό,τι πρέπει σαν σνακ με λίγα ντοματίνια και αλατοπίπερο.

Χούμους

Το χούμους είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Επίλεξέ το σε μικρή ποσότητα, μιας και παχαίνει αρκετά, για να βουτήξεις καρότα και αγγούρι, ή σαν στρώση σε ένα σάντουιτς μαζί με βραστό παντζάρι.

Τοστ με αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπών και μαζί με μια φρυγανιά ή ψωμί ολικής μπορεί να σε χορτάσει, δίνοντας ενέργεια που διαρκεί ώρες. Δοκίμασέ το επίσης με λίγα ντοματίνια και μπαχαρικά.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top