15 +1 ξεχωριστά βιβλία που θα διαβάσουμε αυτές τις γιορτές

Οι προτάσεις του star.gr για να μη νιώθετε μόνοι

προτάσεις βιβλία

Tα βιβλία στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε μπορούν να αποτελέσουν ένα δημιουργικό αδιέξοδο και να μας ταξιδέψουν σε κόσμους που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.

Το star.gr παρουσιάζει νέες εκδόσεις σημαντικών βιβλίων σύγχρονης και κλασικής πεζογραφίας, ιστορικά μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιητικές συλλογές και βιβλία αυτοβελτίωσης που θα ομορφύνουν τις γιορτές μας.

10+1 βιβλία που θα διαβάσουμε σε αυτή την καραντίνα (Μέρος Β')

Νέα σειρά Ιστορίας: «Ο Εθελοντής» του Jack Fairweather

Oι εκδόσεις Gutenberg προσφέρουν αυτές τις γιορτές στους αναγνώστες μια νέα εξαιρετική σειρά Ιστορίας. Το πρώτο συγκλονιστικό βιβλίο της σειράς αναφέρεται στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μας διηγείται την αληθινή ιστορία του ήρωα της αντίστασης που διείσδυσε στο Άουσβιτς. Οι περιγραφές είναι γροθιά στο στομάχι...Συγκλονιστικές μαρτυρίες και συμπεράσματα πολύ διαφορετικά απ΄ ότι γνωρίζαμε ή απ' αυτά που θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο Εθελοντής είναι ο  Βίτολντ Πιλέτσκι, ένας γενναίος αξιωματικός του πολωνικού στρατού και μέλους της αντίστασης της Βαρσοβίας, ο οποίος το φθινόπωρο του 1940 και ενώ οι Ναζί έχουν καταλάβει την Πολωνία διεισδύει εθελοντικά στο Άουσβιτς, συγκροτεί αντιστασιακό πυρήνα και συντάσσει αναφορές για τις ναζιστικές φρικαλεότητες. Επί τρία χρόνια περίπου βιώνει τον εφιάλτη και βλέπει το στρατόπεδο συγκέντρωσης να μετατρέπεται σε εργοστάσιο θανάτου. Κι όμως, όταν τελειώνει ο πόλεμος και οι Σοβιετικοί γίνονται οι νέοι κύριοι της αγαπημένης του πατρίδας, καταδικάζεται για εσχάτη προδοσία και εκτελείται έπειτα από μια παρωδία δίκης.

Οι ηρωικές του προσπάθειες να ενημερώσει τις συμμαχικές δυνάμεις για την κόλαση του Άουσβιτς και να τις πιέσει να αντιδράσουν αποκαλύφθηκαν δεκαετίες αργότερα, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και το άνοιγμα των πολωνικών κρατικών αρχείων.

Ο Βίτολντ Πιλέτσκι έφυγε από τη ζωή νομίζοντας πως είχε αποτύχει. Η φωνή του, καθαρή και αισιόδοξη στην αρχή, στο τέλος έγινε ψίθυρος, έσβησε εξαντλημένη και απογοητευμένη. Κι όμως, η συνεισφορά του στην αποκάλυψη της αλήθειας για το τέρας του ναζισμού θεωρείται πλέον ανυπολόγιστη.

Συνέντευξη Star.gr: Τα σημαντικά βιβλία που πρέπει να διαβάσετε

Σειρά Aldina: «Η Κλέφτρα των Φρούτων» του Peter Handke

«Η Κλέφτρα των Φρούτων» το τελευταίο «έπος» του όπως το χαρακτήρισε ο Peter Handle κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg. Όλα τα θέματα που απασχολούν τον νομπελίστα  στη διάρκεια της λαμπρής συγγραφικής του καριέρας κορυφώνονται σε αυτό το μυθιστόρημα. Ο ίδιος θεωρεί την «Κλέφτρα των φρούτων» το επιστέγασμα του έργου του.

Ένας ηλικιωμένος άντρας που ζει απομονωμένος σε ένα σπίτι στη γαλλική εξοχή (όπως και ο ίδιος ο Χάντκε) αποφασίζει, με αφορμή ένα ασήμαντο γεγονός, να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην ενδοχώρα. Στην πορεία του συναντά μια νέα κοπέλα που την αποκαλούν Κλέφτρα των Φρούτων γιατί από μικρή βρίσκει, ακόμα και στην καρδιά μιας πόλης, και μαζεύει όμορφα φρούτα.

Ποια είναι η Κλέφτρα των Φρούτων; Τι τη συνδέει με τον ηλικιωμένο αφηγητή; Πού συμπίπτουν οι πορείες τους; Ένα μυθιστόρημα γεμάτο ευρηματικές προσωποποιήσεις, ένας μονοφωνικός λόγος πίσω από μια πολυπρόσωπη ιστορία, ένας βαθύς στοχασμός για τη γραφή, τα όρια της ανθρώπινης εμπειρίας, τη φύση, την αξία των απλών πραγμάτων στη ζωή μας.

Ιστορικά μυθιστορήματα:

«Το Ταξίδι- Κύπρος, 1948 - Η αρχή της Οδύσσειας» του Ευάγγελου Μαυρουδή

Ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος, αναζητώντας την ταυτότητα του πατέρα του, φτάνει το 1977 στην Κύπρο. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνει αποκαλύπτουν μια συνταρακτική αλήθεια, ενώ στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται τα ονόματα δύο κορυφαίων στελεχών της κυπριακής Αριστεράς, ένας από τους οποίους διατηρούσε κρυφή σχέση με την Ελληνοεβραία μητέρα τού δημοσιογράφου. Συγχρόνως, όσα μαθαίνει για το ταξίδι των δύο στελεχών στην Ελλάδα τον Οκτώβρη του 1948 και την πολύμηνη περιπέτειά τους στην Ευρώπη και στην Αφρική ρίχνουν φως στις απαρχές του Κυπριακού λίγο πριν από την έκρηξη.

Με κινηματογραφικό τρόπο ο συγγραφέας μεταφέρει τον αναγνώστη στις πόλεις-σταθμούς τού ταξιδιού και παρουσιάζει τον ελληνοκυπριακό διχασμό και τις αντιπαραθέσεις με τους Τούρκους και τους Βρετανούς. Ο επίσκοπος Κιτίου και μετέπειτα αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ο τότε βοηθός εισαγγελέα και αργότερα ηγέτης των Τουρκοκύπριων Ραούφ Ντενκτάς, ιστορικά στελέχη της ελληνικής και της κυπριακής Αριστεράς, πασίγνωστοι εκείνη την εποχή φιλελεύθεροι πολιτικοί, ηγέτες της Δεξιάς, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αλλά και αξιωματούχοι της αποικιακής κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών συγκροτούν μια ανάγλυφη τοιχογραφία της κυπριακής κοινωνίας, που φωτίζει την πορεία του νησιού προς την ένοπλη σύγκρουση, τον διχασμό και το αδιέξοδο.

Το νέο μυθιστόρημα του Ευάγγελου Μαυρουδή κυκλοφορεί  απ’ τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ!

Τα πρώτα βιβλία του φθινοπώρου για παιδιά και εφήβους

«Μια θάλασσα ,δυο πατρίδες» του Χριστόφορου Σεμέργελη

Η Θεσσαλική Επανάσταση του 1878 «ζωντανεύει» μέσα από τις σελίδες του ιστορικού μυθιστορήματος του Χριστόφορου Σεμέργελη. Ο συγγραφέας διηγείται την τελευταία περίοδο της Τουρκοκρατίας στον Βόλο και μας μεταφέρει τα συγκλονιστικά γεγονότα της εποχής.

1878. Ένας άντρας που ζει ριψοκίνδυνα πέφτει θύμα ληστείας στα Χιώτικα, την πιο κακόφημη συνοικία της Σμύρνης. Ορκίζεται να πάρει εκδίκηση, αλλά, προτού καν επουλωθούν οι πληγές του, αναγκάζεται να αφήσει την κοσμοπολίτικη Ιωνία και να ταξιδέψει στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, στην επαναστατημένη Θεσσαλία. Στην προσπάθειά του να διασώσει έναν θησαυρό αμύθητης αξίας που ανακαλύφθηκε στον Βόλο βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.

Παρασύρεται σε μια θανάσιμη περιπέτεια ενώ την ίδια στιγμή η βία και ο φόβος βασιλεύουν. Για να επιβιώσει, πρέπει να αψηφήσει κάθε κανόνα λογικής. Καθώς το Πήλιο παραδίδεται στις φλόγες του πολέμου, συνδέεται μ’ έναν Άγγλο δημοσιογράφο και ερωτεύεται μια γενναία γυναίκα από τη Μακρινίτσα, που ανατρέπει τα πάντα γύρω του.

Η σκοτεινή διπλωματία και η προδοσία των Μεγάλων Δυνάμεων καθορίζουν τη ζωή του Λεβαντίνου τυχοδιώκτη, ο οποίος προσπαθεί να σταθεί όρθιος σ’ έναν κόσμο που καταρρέει. Ισορροπώντας ανάμεσα σε δύο πατρίδες, θα επιχειρήσει να κλείσει όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Δώδεκα φιλοσοφικά αναγνώσματα που μπορούν να μας κάνουν σοφότερους

«Η Γκιλοτίνα του Ναυπλίου» του Φαίδωνα Κυριακού

Πόσες ανατροπές χωράει η ζωή; Πόσο πόνο και πόση λύτρωση; Πώς μπορείς να συμφιλιωθείς με το αναπόφευκτο κι αυτό που άλλοι έχουν αποφασίσει για εσένα; Ο Φαίδωνας Κυριακού γυρίζει τον χρόνο πίσω στο 1872 και μας μεταφέρει στις Φυλακές του Ναυπλίου.
Στο αθλιότερο δεσμωτήριο της χώρας, δύο θανατοποινίτες περιμένουν την εκτέλεσή τους. Ο Πάρις και ο Λιανός, δύο απόκληροι που δεν έχουν τίποτα κοινό, βλέπουν το κοινό τέλος τους να πλησιάζει χωρίς να γνωρίζουν πόσες μέρες τούς έχουν απομείνει.
Κλεισμένοι μέσα σε πέτρινα τείχη, προσπαθώντας να ξορκίσουν το επικείμενο τέλος, θα αναβιώσουν το παρελθόν τους με όλη τη λαμπρότητα και την τραγωδία του. Το μακρινό Παρίσι του φιλελληνισμού, έργα τέχνης και προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας, τραγικές σκηνές της Ελληνικής Επανάστασης και ο αγώνας για επιβίωση, όλα θα αναδυθούν κι όλα θα μπλεχτούν μέσα στο μικρό κελί – ένα κελί όπου θα γεννηθεί μια αναπάντεχη φιλία. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος!

«Το παιδί του Άουσβιτς» της Λίλι Γκράχαμ

Το παιδί του Άουσβιτς μας βάζει σε σκέψεις σχετικά με το Ολοκαύτωμα καθώς πρόκειται για  μια σπαραχτική ιστορία επιβίωσης, όπου η ζωή ή ο θάνατος εξαρτώνται από την παραμικρή λεπτομέρεια και η ελπίδα και η αγάπη επιζούν ακόμα και στο πιο ζοφερό περιβάλλον.
To 1942 η Εύα Αντάμι επιβιβάζεται σ’ ένα τρένο για το Άουσβιτς. Στριμωγμένη ασφυκτικά ανάμεσα σε δεκάδες άλλους και εξουθενωμένη, το μόνο που την απασχολεί είναι να βρει τον σύζυγό της, Μίχαλ, ο οποίος είχε μεταφερθεί εκεί έξι μήνες νωρίτερα.
Φτάνοντας, δεν βρίσκει κανένα ίχνος του άντρα της, παρά μόνο τη σκληρή, ισοπεδωτική πραγματικότητα του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Ξαπλωμένη στο λεπτό στρώμα της κουκέτας που μοιράζεται με άλλες γυναίκες, συντετριμμένη και με το κεφάλι της ξυρισμένο, ακούει έναν ψίθυρο: Η συγκρατούμενή της, Σόφι, της δίνει το χέρι…«Το παιδί του Άουσβιτς» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Ιστορία: «Η ελληνική ιστορική συνέχεια και η υπονόμευση της» του Σαράντου Ι. Καργάκου

Μακριά από στείρους εθνικισμούς και εξίσου στείρες ισοπεδώσεις ο δημοφιλής και πολυδιαβασμένος φιλόλογος, ιστορικός και διανοούμενος, φωτίζει μοναδικά τη σύνθετη διαχρονία του ελληνισμού: ιχνηλατώντας «μια πορεία που δεν ήταν μονογραμμική και ευθύγραμμη» και εξηγώντας γιατί «η ελληνικότητα ξεπερνά την τοπικότητα και την εθνότητα και ενέχει την οικουμενικότητα».


Διακηρύσσεται πως δεν υπάρχει συνέχεια ανάμεσα στους αρχαίους και στους σύγχρονους Έλληνες, ούτε καν με αυτούς της αυτοκρατορίας της Πόλεως. Έτσι με ποικίλους επιστημονικοφανείς τρόπους αναβιώνει η θεωρία του Φαλλμεράυερ.

Ήταν ομολογουμένως δύσκολο να υπάρχει συνεχής και σταθερή παρουσία Ελλήνων υπό συνθήκες υποταγής και δουλείας. Όμως ο ελληνικός κόσμος είναι μία συνεχής και δυναμική παρουσία και συχνά υπερτερεί έναντι του «άγριου νικητή» (ferum victorem), όπως λέγει ο Οράτιος. Το ελληνικό στοιχείο κατόρθωσε να υπερνικήσει και τις ακραίες χριστιανικές αντιδράσεις και να δώσει στη χριστιανικότητα οικουμενική διαπερατότητα. Το να επιβάλλεις από τα μέσα τον πνευματικό και γλωσσικό πολιτισμό σου σ’ αυτόν που επίσημα κυριαρχεί είναι η αψευδέστερη μαρτυρία της ελληνικής συνέχειας.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.

Πεζογραφία: «Περί θανάτου και άλλων μυστηρίων» του Φερνάντο Πεσσόα

Ο θάνατος δεν είναι απλώς μια θεματική συνιστώσα στο έργο του Φερνάντο Πεσσόα, διαπίστωση που θα μπορούσε άλλωστε να επεκταθεί σε πολλούς ποιητές και πεζογράφους όλων των εποχών και των λογοτεχνικών ρευμάτων. Όπως αναφέρει στην εισαγωγή η μεταφράστρια του έργου Μαρία Παπαδήμα «ο θάνατος παραμένει ανώνυμος, η πλειονότητα των πρωταγωνιστών δεν φέρουν όνομα...Ο συγγραφέας εμμένει έτσι στο ίδιο το γεγονός του θανάτου, τονίζοντας την οικουμενική και όχι την ατομική διάσταση του».

Από την τρυφερή του ηλικία, ο Φερνάντο Πεσσόα θα έρθει αντιμέτωπος με την εμπειρία της απώλεια στις πιο οδυνηρές της εκφάνσεις και η θεματική του θανάτου θα απασχολήσει εξίσου τον ορθώνυμο συγγραφέα και τους ετερώνυμούς του: τον Αλμπέρτο Καέιρο, τον Ρικάρντο Ρέις, τον Άλβαρο ντε Κάμπος, τον Μπερνάντο Σοάρες, τον Μπαράο ντε Τέιβε. Σ' αυτά τα ανέκδοτα μέχρι προσφάτως διηγήματα που φέρουν την υπογραφή του Φερνάντο Πεσσόα -ορισμένα εκ των οποίων συναγωνίζονται σε λυρικότητα την ποίησή του και άλλα μαρτυρούν τις κοινωνιολογικές, ψυχολογικές και εν γένει επιστημολογικές ανησυχίες του- προαναγγέλλονται και αναπαριστώντα ι αυτοκτονίες, διαπράττονται φόνοι, συμβαίνουν θάνατοι αιτιολογημένοι και αναιτιολόγητοι, ενώ πάντα στο βάθος ακούγεται η απαράμιλλη φωνή του ποιητή που ορίζει:

«Θάνατος είναι η στροφή του δρόμου,
Πεθαίνω είναι δεν με βλέπουν πια»
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.

Ποίηση:

​«Τα Σονέτα προς τον Ορφέα» του Ρίλκε

Γραμμένα ως επιτύμβιο για τη Βέρα Ουκάμα Κνόοπ

Το Σονέτα προς τον Ορφέα κυκλοφορούν σε δίγλωσση έκδοση από τις εκδόσεις Gutenberg και έχουν χαρακτηριστεί ως η αποθέωση της λυρικής τέχνης: λόγος και μουσικής συνυφαίνονται σε σκοτεινό τραγούδι για τη χθόνια περιπέτεια του ανθρώπου, για τη θνητότητα.

 Όπως αναφέρει ο μεταφραστής του έργου Γιώργος Κεντρωτής ο Ρίλκε των Σονέτων προς τον Ορφέα είναι ποιητικότατος, ωστόσο .... λυρικότατος και εκεί ακόμα όπου επιμελώς φροντίζει να σου δείχνει ότι αθετεί τα πάντα : με ρυθμό που ανάγει ως την αρρυθμία τα κανονικώς έρρυθμα , και με ιδιοτροπίες μετρικές τα έμμετρα.. Και εκεί που τα αθετεί και νομίζεις ότι σ' έχουν παρασύρει για να σε πνίξουν τα άτακτα ρεύματα πολλών συγχεομένων χειμάρρων ....εκεί με μια μόνο λέξη ή και με κάποιον απλό υπαινιγμό τα διευθετεί όλα.... τα ευτρεπίζει...τα στήνει στο ποιητικό τους απόγειο.

Ο Ρίλκε γίνεται Ορφέας και τραγουδάει τη δική του Ευρυδίκη, μια νεαρή χορεύτρια που πέθανε από λευχαιμία τη στιγμή ακριβώς, όπου το ταλέντο της γινόταν τέχνη υψηλή. Αλλά τα «Σονέτα προς τον Ορφέα» είναι ποιήματα καταβάσεως στον Άδη που ο ποιητής τα στέλνει κατ’ ουσίαν στον εαυτό του. Να προαισθάνθηκε την κοινή μοίρα του με την πρόωρα χαμένη καλλιτέχνιδα; Να βίωσε με το άγγελμα του θανάτου της υπαρξιακό αδιέξοδο; Να σκοτίστηκε ο νους του συνειδητοποιώντας στην απολυτότητά της τη ροϊκή δίνη των βιοτικών μεταμορφώσεων που υπονομεύουν από μιας αρχής το «ερριμμένο στη γη ανθρώπειο ον»;

Την απάντησή του μας τη δίνει σε 55 σονέτα, που αποτελούν ενιαίο ποίημα: εκεί ο ρυθμός ανάγει έως την αρρυθμία τα κανονικώς έρρυθμα και οι έμμετροι στίχοι αρμονίζονται ακόμα και με μετρικές ιδιοτροπίες και αθετήσεις.

«Θα Μας Ξεπλύνει η Θάλασσα» του Θανάση Τριαρίδη

Ο Θανάσης Τριαρίδης μας παρουσιάζει τη συλλογή ποιημάτων του από το 2018 έως το 2020 με τίτλο «Θα Μας Ξεπλύνει η Θάλασσα». Η νέα του συλλογή  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.​

Δέκα διαμάντια της ισπανόφωνης λογοτεχνίας

Παγκόσμιο θέατρο: «Χρυσός» του Ευγένιου Ο’Νηλ

Ο Χρυσός είναι πραγματικά μια μοναδική ναυτική περιπέτεια, ένα ταξίδι , μια αναζήτηση για ένα θησαυρό και ένα όνειρο για πλούτη που τελικά οδηγούν τον πρωταγωνιστή στην απόγνωση. Βλέπει τα σημάδια όμως αρνείται να δεχτεί αυτό που αναγνωρίζουν οι άλλοι. Τα θαλασσινά ταξίδια ενέπνευσαν τον  Ο’ Νηλ να γράψει τον «Χρυσό» και επηρέασαν το έργο του.

Πρόκειται για μια ναυτική περιπέτεια· ναυαγοί σ’ ένα νησί, ο καπετάνιος και το πλήρωμά του, βρίσκουν μια κασέλα με χρυσάφι, τη θάβουν για να ξανάρθουν κάποτε να την πάρουν. Το όνειρό τους να γίνουν πλούσιοι τους στοιχειώνει. Ο μάγειρας και ο μούτσος βλέπουν τη σκηνή.

Επειδή δεν πιστεύουν ότι είναι χρυσάφι αλλά μπρούτζος, δολοφονούνται και ο καπετάνιος ζει με τις τύψεις αλλά και το όνειρο να γυρίσει κάποτε με μια καινούρια σκούνα να πάρει το χρυσάφι.

Οι υπόλοιπες τρεις πράξεις διαδραματίζονται στο σπίτι του καπετάνιου, όπου το μυστικό γίνεται εμμονή της γυναίκας του που τον παροτρύνει να το ομολογήσει. Ο ίδιος βρίσκει καταφύγιο στη φαντασία του· παραμένει σιωπηλός αλλά η μπερδεμένη του συνείδηση τον οδηγεί στην καταστροφή.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δωδώνη.

Ψυχολογικό θρίλερ: «Το καταφύγιο» της Λούσι Φόλεϊ

Ένα συναρπαστικό, καθηλωτικό θρίλερ με πανέξυπνη γραφή, που θυμίζει Άγκαθα Κρίστι, δοσμένο με πειστικά απειλητικό ύφος και υποβλητική ατμόσφαιρα.

Ένα απομακρυσμένο κυνηγετικό καταφύγιο, βαθιά στα Υψίπεδα της Σκοτίας, είναι το μέρος που έχει επιλέξει μια παρέα παλιών φίλων για να περάσει τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς. Μια παράδοση δέκα χρόνων που ξεκίνησε όταν ήταν φοιτητές στην Οξφόρδη και που τους θέλει να υποδέχονται πάντα όλοι μαζί τη νέα χρονιά.

Το βάρος, όμως, των κρυμμένων μυστικών αποδεικνύεται υπερβολικά μεγάλο για να αντισταθμίσει την εξασθενημένη νοσταλγία και, πάνω στο ξεφάντωμα της γιορτινής βραδιάς, το νήμα που τους κρατά όλους ενωμένους σπάει.

Ένα μέλος της παρέας απομακρύνεται από τη ζεστασιά του καταφυγίου, την ίδια στιγμή που στην περιοχή κυκλοφορεί ένας μανιακός δολοφόνος, ενώ το ίδιο το καταφύγιο κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό… Ανήμερα την Πρωτοχρονιά το αγνοούμενο μέλος της παρέας βρίσκεται νεκρό…Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Μυθιστόρημα: «Γράμματα στην Άιρις» της Ελίζαμπεθ Νομπλ

Το βιβλίο της Ελίζαμπεθ Νομπλ είναι ένα αισιόδοξο ανάγνωσμα με χιούμορ και ευαισθησία.

Στις σελίδες του ξετυλίγονται οι ευτυχισμένες παιδικές αναμνήσεις της Τες που είναι συνδεδεμένες κυρίως με τη γιαγιά της, την Άιρις, που βοήθησε στο μεγάλωμά της. Και τώρα η Τες έχει ένα μυστικό ‒κάτι που θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή πολλών ανθρώπων‒ και ο μόνος άνθρωπος στον οποίο μπορεί να το εξομολογηθεί είναι η αγαπημένη της γιαγιά. Όμως πώς μπορείς να μιλήσεις για το μέλλον σου σε κάποια που δεν θυμάται το παρελθόν της; Η Άιρις γλιστράει μέσα στη λήθη όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα…

Ώσπου η μοίρα φέρνει την Τζίτζι στη ζωή της Τες. Η Τζίτζι νιώθει μεγάλη συμπάθεια για την Τες, μιας και ξέρει και η ίδια τι σημαίνει μοναξιά. Είναι αποφασισμένη να δείξει στην κοπέλα πως κάθε αναποδιά στη ζωή έχει και μια θετική ανάγνωση. Καθώς η απροσδόκητη φιλία των δύο γυναικών γίνεται όλο και πιο βαθιά, η Τες αισθάνεται την παρόρμηση να ανοιχτεί και να εμπιστευτεί τη φίλη της.

Mέχρι που η Τες ανακαλύπτει ότι η γιαγιά της, η Άιρις, έχει κι αυτή το δικό της μυστικό. Μια βαλίτσα με γράμματα από άλλη εποχή – τα χαμένα κομμάτια μιας ζωής για τα οποία ποτέ δεν μίλησε σε κανέναν. Θα μπορούσαν αυτά τα γράμματα να κρύβουν τις απαντήσεις που η Τες θεωρούσε χαμένες για πάντα;

Μια αισιόδοξη, αξέχαστη ιστορία για τα μυστικά, τις ευκαιρίες της ζωής και την ανακάλυψη της ευτυχίας εκεί που την περιμένεις λιγότερο. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Οδηγός διαπαιδαγώγησης: «Μιλώντας για το σεξ σήμερα» των Μεγκ Χίκλινγκ και Σαλίμα Νουν

Ένα σημαντικό εγχειρίδιο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος και περιέχει ότι  χρειάζεται να γνωρίζουν τα παιδιά και πώς να τους μιλήσετε για το σεξ. Το βιβλίο είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Οι συγγραφείς του βιβλίου κατανοούν όλους τους φόβους και τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς όταν συζητούν τέτοια ευαίσθητα θέματα με τα παιδιά τους. Με κοινή εμπειρία 50 χρόνων στην εκπαίδευση γύρω από τη σεξουαλική υγεία, η Μεγκ Χίκλινγκ και η Σαλίμα Νουν παρέχουν στους γονείς, αλλά και στα παιδιά από την προσχολική ηλικία μέχρι την εφηβεία, έναν έξυπνο και πρωτοποριακό οδηγό με σύγχρονες και πρακτικές πληροφορίες γύρω από το σεξ και την επιστήμη του σώματος.

Αυτοβελτίωση: «Αλλάξτε τη ζωή σας με 5 πρακτικά βήματα» της Σου Μπέλτον 

Θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας, αλλά δεν ξέρετε πώς; Μήπως σας εμποδίζουν ο φόβος και οι αμφιβολίες; Αυτός ο εύκολος και χρηστικός οδηγός θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τους λόγους για τους οποίους νιώθετε αποπροσανατολισμένοι ή σαν να έχετε «κολλήσει». Ένα βιβλίο που σας προτρέπει να ατενίσετε το μέλλον με αισιοδοξία!

1) Ξεκαθαρίστε τι είναι πραγματικά σημαντικό για σας, χρησιμοποιήστε στο έπακρο τις δυνατότητές σας
και ανακαλύψτε τον σκοπό της ζωής σας.

2) Νικήστε τις φωνές, τους φόβους και τις αμφιβολίες που σας σαμποτάρουν και συναντήστε τον Μελλοντικό Εαυτό σας.

3) Επιλέξτε νέους τρόπους να βλέπετε τη ζωή, αφήστε πίσω παλιές συνήθειες και αλλάξτε οριστικά το μοτίβο της σκέψης σας.

4) Γιορτάστε με τις επιτυχίες σας, μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας, αναγνωρίστε την αξία σας.

5) Δεσμευτείτε να κάνετε καθημερινά μικρές αλλαγές. Αγαπήστε τον εαυτό σας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και  περιέχει μοναδικά εργαλεία για να σκεφτείτε και να ανακαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό.

«ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021» 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

200 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και οι Εκδόσεις Κάκτος αφιερώνουν το Ημερολόγιο του 2021 σε αυτή τη Μεγάλη Επανάσταση του Γένους. Πρόκειται για ένα χρονολόγιο της Επανάστασης του 1821 με αναφορές στα κυριότερα γεγονότα που σημάδεψαν τον απελευθερωτικό Αγώνα.

Στις σελίδες του διαβάζουμε την πορεία των γεγονότων και επαναφέρουμε στη μνήμη μας τις ηρωικές πράξεις των μεγάλων πρωταγωνιστών, των ένδοξων ηρώων μας, που με μοναδικό τους σύνθημα «ελευθερία ή θάνατος» έκαναν το θαύμα και άνοιξαν τον δρόμο για την ίδρυση του πρώτου ελληνικού κράτους.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top