«Περίπλους στις ακτές του νοήματος», το νέο βιβλίο της Ιωάννας Τσιβάκου

Την παρουσίαση του βιβλίου συντόνισε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Έναν πολιτισμό που δυσκολευόμαστε, λόγω της πολυπλοκότητάς του, να του προσδώσουμε τον κατάλληλο επιθετικό προσδιορισμό, πραγματεύεται το νέο βιβλίο της ομότιμης καθηγήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου Ιωάννας Τσιβάκου με τον δηκτικό τίτλο «Περίπλους στις ακτές του νοήματος».

Το νέο βιβλίο της Ιωάννας Τσιβάκου αναδεικνύει την ευθύνη μεγάλων στοχαστών όπως ο Σπινόζα και ο Μαρξ για την υποταγή του πολιτισμού μας στις απαιτήσεις της λειτουργικότητας. 

«Περίπλους στις Ακτές του Νοήματος», το νέο βιβλίο της Ιωάννας Τσιβάκου

Στο κατάμεστο από κόσμο βιβλιοπωλείο ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος συντόνισε την παρουσίαση του νέου εγχειρήματος της ομότιμης καθηγήτριας. 

«Ασχολείται με το είναι της τεχνολογίας δηλαδή την αναζήτηση μίας σταθερής ιδιότητας της τεχνολογίας ενός συστατικού της στοιχείου που κατά την Τσιβάκου είναι ο χρόνος» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ. 

«Συναίσθημα και Ορθολογικότητα: Η Ελληνική Εμπειρία»

Η συγγραφέας κατά την ομιλία της εξήγησε πως η σκέψη μας έχει αλωθεί από το κατά πόσον αυτά που μας περιβάλλουν εξυπηρετούν τις ανάγκες μας, πόσο μας είναι χρήσιμα.

«Η ηθική έχει δύο κλάδους. Ο ένας κλάδος είναι η ηθική των καθημερινών πρακτικών που έχει σχέση με το ήθος του καθενός, με τη συμπεριφορά μας και με το ποιοι είμαστε. Είναι η  ηθογενετική ηθική και υπάρχει και μία ηθική του δημόσιου βίου που είναι η δημόσια ηθική» τόνισε η συγγραφέας. 

Η συγγραφέας συνομίλησε με τον πολιτικό επιστήμονα, Βασίλη Καπεταγιάννη, και την καθηγήτρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, Ζωζέτα Μηλιοπούλου που παρότρυναν τους αναγνώστες να διαβάσουν με προσοχή το νέο βιβλίο.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top