Συναγερμός για πυρκαγιές λόγω των ισχυρών ανέμων τις επόμενες μέρες

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τον συνδυασμό με ζέστη και ξηρασία 

Οι ισχυροί άνεμοι, η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν και τις επόμενες μέρες ένα «εμπρηστικό κοκτέιλ» για πυρκαγιές, για το οποίο οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας έκανε νέα επισήμανση, ότι οι εμπρησμοί είτε επίτηδες είτε κατά λάθος, τιμωρούνται πλέον βαριά. 

 

Φωτιά στη Βραυρώνα - Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

Ο μετεωρολόγος του  Star Θοδωρής Κολυδάς, μετέδωσε στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων  με τη Μάρα Ζαχαρέα, τι πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες μέρες.

Απρίλης με ζέστη και αφρικανική σκόνη - Πού θα έχει ως και 31 βαθμούς

Το  μεγαλυτερο  πρόβλημα θα το δημιουργήσουν οι ενισχυμένοι βοριάδες που θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο την Τρίτη και την Τετάρτη, επηρεάζοντας και τα νησιά αλλά και τις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. 

Ισχυροί άνεμοι την Τρίτη σε αρκετές περιοχές της χώρας

Ισχυροί άνεμοι την Τρίτη σε αρκετές περιοχές της χώρας   

Θα επηρεαστούν κυρίως η κεντρική και Νότια Εύβοια, η Αττικοβοιωτία, η Ανατολική Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Νότια Κρήτη και η Ρόδος.  

Τα πράγματα γίνονται  ακόμα πιο δύσκολα την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου και πάλι θα έχουμε θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως 7 με 8 σε κεντρικό και νότιο Αιγαίο. 

Ισχυροί άνεμοι και την Τετάρτη    

«Σπάει τα ρεκόρ» ο υδράργυρος με ζέστη μέχρι την Τρίτη   

Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές όλη την εβδομάδα

Οι μετεωρολογικές συνθήκες προκαλούν ανησυχία, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μέσα στο Σαββατοκυριακο, είχαμε 159 πυρκαγιές σε ολόκληρη την χώρα. Κι αυτό  μάλιστα ενώ βρισκόμαστε ακόμη στον Απρίλιο… 

Ο Θ. Κολυδάς ανέφερε για τις συνθήκες που θα επικρατούν: «Με τόσο δυνατούς αέρηδες πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.  Στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο δεν προβλέπονται βροχές και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα η καύσιμη ύλη να διατηρείται ξηρή και εύφλεκτη. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πολύ μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές. Οι περιοχές όπου η επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιών είναι μεγάλη δίνονται  από την υπηρεσία Copernicus για την Τρίτη και δεν αλλάζουν  σημαντικά τις επόμενες ημέρες».     


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top