«Σπάει τα ρεκόρ» ο υδράργυρος με ζέστη μέχρι την Τρίτη  

Θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές!

H πρόγνωση του καιρού (video star.gr)   

Αναμένεται να «σπάσει» κάθε ρεκόρ ο υδράργυρος μέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου, με ακραία υψηλές θερμοκρασίες  για την εποχή.   

Οι αποκλίσεις από τη μέση κλιματική τιμή των αέριων μαζών

Οι αποκλίσεις από τη μέση κλιματική τιμή των αέριων μαζών  

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τον καιρό, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει την μεταφορά ακραία θερμών για την εποχή αερίων μαζών από την Αφρική προς την Ανατολική Ευρώπη και την χώρα μας με την κορύφωση να αναμένεται το τριήμερο Κυριακή 31/03 - Τρίτη 02/04. 

Καιρός: Καλοκαίρι και σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη την Κυριακή

Ενδεκτικό είναι ότι οι αέριες μάζες πάνω από τμήματα της Ανατολικής Ευρώπης αναμένεται να είναι έως και 17-18 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα!

Αφρικανική σκόνη: Μάσκα στις μετακινήσεις και άθληση σε εσωτερικούς χώρους

Το απόγευμα της Δευτέρας 01/04 οι αέριες μάζες πάνω από την χώρα μας θα είναι έως και 15-16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Πάντως οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια και το πόσο ψηλά θα φτάσουν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η νεφοκάλυψη και ο άνεμος, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα η θερμοκρασία στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας είναι πιθανό να πλησιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, όπως αναφέρουν τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έσπασε το ρεκόρ δεκαετιών στα Χανιά με 32,4 βαθμούς Κελσίου 

Όπως επίσης ανέφερε  ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, θα έχουμε  δύο κύματα ζέστης. Το πρώτο την Κυριακή και Δευτέρα όπου θα φτάσουμε αλλά και τοπικά θα ξεπεράσουμε τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου . 

Το δεύτερο κύμα ζέστης προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδος θα είναι αισθητό αλλά όχι με τόσο υψηλές θερμοκρασίες όσο το πρώτο . 

Ο κ. Κολυδάς υπενθύμισε ότι ήδη το Ηράκλειο «έσπασε» το ρεκόρ των 29 βαθμών Κελσίου που είχε από το 1970, όταν προχθές ο υδράργυρος έφτασε τους 30 και στα Χανιά τους 32.4 βαθμούς!  

Εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης, υγρασίας και σκόνης από την Κυριακή

Όσον αφορά τη σκόνη, από αύριο, αλλά κυρίως την Κυριακή επιστρέφει στη χώρα μας  όχι όμως σε τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις όπως είχαμε το προηγούμενο διήμερο.

Η μεταφορά σκόνης τη Δευτέρα

Η μεταφορά σκόνης τη Δευτέρα 

Πάντως την Κυριακή και τη Δευτέρα η σκόνη θα έχει καλύψει πάλι μεγάλο μέρος της χώρας και μόνο από την Τρίτη το μεσημέρι και μετά η σκόνη θα υποχωρήσει, όπως είναι καλό να το γνωρίζουν ιδίως οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν  προβλήματα με το αναπνευστικό τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top