Φωτιά Λασίθι: Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Διασωληνωμένος εγκαυματίας με αναπνευστικά προβλήματα 

Δύσκολες ώρες ζουν οι κάτοικοι σε χωριά της Ιεράπετρας εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου στην Κρήτη. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η πυρκαγιά πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις, δυσκολεύοντας το έργο των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Λασίθι - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Ερωτήματα προκαλεί η εμφανιση τριών ταυτόχρονων εστιών, ενώ στο νησί κατέβηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και εκκενώθηκαν οικισμοί

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στο παραλιακό μέτωπο, από τον Μάυρο Κόλυμπο. Με δύο μηνύματα συναγερμού από το 112, ο οικισμός μαζί με τρεις ακόμη, την Αχλιά, τη Γαλήνη και την Αγία Φωτιά στα δυτικά εκκενώθηκαν. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Εμμανουήλ Φραγκούλη, οι αναζωπυρώσεις ήταν διασκορπισμένες και ο αέρας δεν έχει κοπάσει, έχει μεγάλη ένταση. 

Μέχρι το μεσημέρι επιχειρούσαν 130 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα τμήματα, 27 οχήματα, 2 ελικόπτερα, υδροφόρες του δήμου και πολλοί εθελοντές, ενώ στη συνέχεια ενισχύθηκαν. Ωστόσο, οι θυελλώδεις βοριάδες που πνέουν στην περιοχή, έκαναν το έργο όλων εξαιρερτικά δύσκολο.

Διασωληνωμένος 74χρονος εγκαυματίας με αναπνευστικά προβλήματα 

Ένας άνδρας 74 ετών στην προσπάθειά του να σώσει το σπίτι του, αντί να το εγκαταλείψει, τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλεύτεται διασωληνωμένος με αναπνευαστικά προβλήματα και εγκάυματα στα χέρια.

Ελαφρά τραυματισμένος είναι ένας πυροσβέστης, ο οποίος έπαθε διάστρεμμα κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Έρευνα για τις τρεις εστίες φωτιάς στην Ιεράπετρα

Το γεγονός πως αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, εκ των οποίων η μία ήταν εκείνη που ξέφυγε, προβλημάτισε τις Αρχές.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, κατέβηκε στο νησί προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top