Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Λασίθι - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Τρεις τραυματίες - Eκκενώθηκαν οικισμοί

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση την περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ. 

Φωτιά στην Κρήτη

Φωτογραφίες από radiolasithi.gr

Μεγάλη φωτιά στο Λασίθι

Μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη, προκειμένου να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά λόγω της δασικής πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη. 

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη  απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». 

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα και έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών, ωστόσο, πρόλαβαν και περιόρισαν το μέτωπο.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται. Ανάμεσά τους ένας 74χρονοςπου έχει διασωληνωθεί προληπτικά, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Φωτιά Κρήτη: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο περισσότερα από 30 οχήματα και 130 Πυροσβέστες, ενώ στο σημείο βρίσκεται σύσσωμη η ηγεσία των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου και επιτηρούν την περιοχή με ελικόπτερο Super Puma αλλά και drone της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top