Ασπρόπυργος: Νέα σύλληψη για τον θάνατο αστυνομικού μετά από καταδίωξη

Συνελήφθη ανήλικος Ρομά

Στον εισαγγελέα ο 20χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο του αστυνομικού στην καταδίωξη / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου για τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού μετά από καταδίωξη στον Ασπρόπυργο προχώρησαν οι αρχές. Πρόκειται για νεαρό, ο οποίος μετά το περιστατικό κρυβόταν στο Πέραμα.

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 20χρονος Ρομά

Χειροπέδες σε έναν 17χρονο Ρομά πέρασαν οι αστυνομικοί, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην καταδίωξη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου αστυνομικού στον Ασπρόπυργο.

«Έχασε τη ζωή του για ένα μεροκάματο» - Αύριο η κηδεία του αστυνομικού

O νεαρός, μετά το περαστικό, κρυβόταν στο Πέραμα, ωστόσο εντοπίστηκε από άνδρες της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Πειραιά, και συνελήφθη, σε καταυλισμό της περιοχής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε έντονη αντίδραση από τα άτομα που ήταν εκεί, με τον 17χρονο να κατηγορείται και για απείθεια, καθώς αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος Ρομά είχε συλληφθεί το 2021 για περιστατικό στο Πέραμα, ωστόσο είχε αφεθεί ελευθερος με περιοριστικούς όρους.

Αστυνομικός σκοτώθηκε σε καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Ο 29χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Ασπρόπυργος: Αναζητούνται άλλα δύο άτομα για τον θανάτο του αστυνομικού - Πώς έγινε η καταδίωξη

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν η συμμορία αφαίρεσε τέσσερα οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο την ζωή των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

Ακολούθως, επί της Λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο, στο 14ο περίπου χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του κλεμμένου οχήματος και συγκρούστηκε με άλλο κλεμμένο όχημα, που οδηγούσε συνεργός του, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, αφού προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο, ενώ το άλλο όχημα με τον οδηγό διέφυγε.

Στη συνέχεια, μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που ακολουθούσε το όχημα, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, τραυματίσθηκε ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

Οι τραυματίες αστυνομικοί διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο και παραγγέλθηκε η εξέτασή τους από Ιατροδικαστή, ενώ επίσης παραγγέλθηκε η νεκροψία – νεκροτομή του θανόντα αστυνομικού.

 

Στα χέρια των αρχών, εκτός από τον 17χρονο, βρίσκεται και ένας 20χρονος, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άτομα. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top