Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 20χρονος Ρομά

Συμμετείχε στην καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό

Ένας 20χρονος Ρομά συνελήφθη από την αστυνομία, καθώς φέρεται να συμμετείχε στην αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που κατέληξε στον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού. 

«Έχασε τη ζωή του για ένα μεροκάματο» - Αύριο η κηδεία του αστυνομικού

Ο 20χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, συνελήφθη χθες, Δευτέρα (18.12.23), ενώ αναζητούνται ακόμη τρία άτομα, εκ των οποίων τα δύο έχουν ταυτοποιηθεί.

Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη με θύμα νεαρό αστυνομικό

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι ανωτέρω έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων, από βραδινές ώρες της 17-12-2023 έως και πρώτες πρωινές ώρες της 18-12-2023 αφαίρεσαν τέσσερα (4) οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Ασπρόπυργος: «Ήταν το καλύτερο παιδί» - Συγκλονίζει η σύντροφος του Χρήστου

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.

Επί της Λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο, στο 14ο περίπου χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του κλεμμένου οχήματος και συγκρούστηκε με άλλο κλεμμένο όχημα, που οδηγούσε συνεργός του, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, αφού προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο, ενώ το άλλο όχημα με τον οδηγό διέφυγε.

Στη συνέχεια, μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙΑΣ, που ακολουθούσε το όχημα, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού – οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, τραυματίσθηκε ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

H Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά σχημάτισε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος.

Ασπρόπυργος: «Κάντε μια προσευχή να πάει ο αδελφός μου στον παράδεισο»

Για τον 29χρονο αστυνομικό που έχασε τη ζωή του στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο αδελφός του, ο οποίος είναι επίσης αστυνομικός. 

«Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί. Προστάτευε τους αδύναμους και υπηρετούσε το καθήκον. Κάντε όλοι μια προσευχή για να πάει στον παράδεισο», είπε. 

Και οι δύο ήθελαν από μικροί να γίνουν αστυνομικοί και να προστατεύσουν τους πολίτες, ενώ δεν έκρυψε ότι ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί. 

«Ήμασταν πολύ δεμένοι. Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε αυτό που συνέβη. Θα μείνει στις καρδιές μας», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top