Αράχωβα: Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τον μαρτυρικό θάνατο του Όλιβερ

Προσπάθεια συγκάλυψης υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του χάσκι

Στο μηδέν βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου του Όλιβερ, του σκύλου που πέθανε στην Αράχωβα και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για βάναυση κακοποίηση. 

Μετά τις τρομακτικές λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες, η κτηνίατρος που εξέτασε το ζώο διαπίστωσε βαριά σημάδια κακοποίησης σε όλο το σώμα του ζώου, ακόμα και στον πρωκτό, τα σενάρια που ακούστηκαν είναι πολλά. 

Αράχωβα: «Στην αποθήκη που ήταν ο Όλιβερ βρέθηκαν κρανία και κόκαλα σκύλων»

Κάποιοι είπαν πως ο Όλιβερ πιθανόν να έπεσε θύμα αγέλης άλλων σκύλων. Κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για αγέλη λύκων που εντοπίστηκαν στην Αράχωβα. Υπήρξε, επίσης, αναφορά για έναν άνδρα που τον είδαν να οδηγεί τον Όλιβερ σε μια αποθήκη, όπου φέρεται να βρέθηκαν οστά και κρανία σκύλων. 

Προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για τον θάνατο του σκύλου στην Αράχωβα καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του, μέσω της δικηγόρου του

Προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για τον θάνατο του σκύλου στην Αράχωβα καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του, μέσω της δικηγόρου του

Αράχωβα: Λύνεται το θρίλερ με την κακοποίηση του Όλιβερ

Ωστόσο, μέχρι στιγμής το Ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει τις έρευνες δεν έχει καταλήξει κάπου με βεβαιότητα. 

Αράχωβα: «Προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση»

Η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, μιλώντας στο Open έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης. 

Ο ίδιος επιμένει ότι το χάσκι πέθανε λόγω βασανισμού από ανθρώπινο χέρι. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, αν υπήρξε αγέλη σκύλων που επιτέθηκε στον Όλιβερ, τότε φέρει μεγάλη ευθύνη ο δήμος της Αράχωβας και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για την προστασία των αδέσποτων ζώων. 

Αράχωβα: «Είδα τον Όλιβερ με έναν άνδρα σε αποθήκη», λέει μάρτυρας

Εκτίμησε ότι φαίνεται να υπάρχει μια προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση, μετά και από τη διαρροή της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο Όλιβερ δεν έχασε τη ζωή του από ανθρώπινο χέρι, χωρίς καν να έχει αναθέσει σε κτηνίατρο να κάνει πραγματογνωμοσύνη. 

Όπως ανέφερε η κ. Ανθούλα Ανάσογλου, διορίστηκε τεχνική σύμβουλος από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, ενώ χαρακτηρίζει περίεργο το γεγονός ότι έχουν μπει στο στόχαστρο φιλοζωικές οργανώσεις που βοηθούν στην υπόθεση και στέκονται στο πλευρό του ιδιοκτήτη.

Αράχωβα: Ανατροπή με τον Όλιβερ – Έπεσε θύμα αγέλης σκύλων;

Παράλληλα, ζήτησε να κληθούν για κατάθεση όσοι είναι μάρτυρες στην υπόθεση και έχουν το παραμικρό στοιχείο, ενώ πρόσθεσε ότι θα ζητήσει να κληθεί και ο δήμαρχος για την περίπτωση που υπάρχει αγέλη στην περιοχή.

ΕΛ.ΑΣ.: «Δεν βλέπουμε σημάδια ανθρώπινης κακοποίησης στον Όλιβερ»

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ., μέσω της εκπροσώπου Τύπου, Κ. Δημογλίδου, σημειώνει ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα στελέχη που διενεργούν την έρευνα δε βλέπουν ανθρώπινη κακοποίηση πίσω από τον μαρτυρικό θάνατο του χάσκι της Αράχωβας. 

Αράχωβα: Γιατί ελέγχεται ο ιδιοκτήτης του σκύλου που κακοποιήθηκε

Η κ. Δημογλίδου εξήγησε στην ΕΡΤ πάντως πως η αστυνομία δε διαθέτει κτηνιατρική υπηρεσία κι επομένως εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και η γνωμάτευση του πραγματογνώμονα, ώστε να παραδοθούν όλα τα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ. στη δικαιοσύνη. 

Αράχωβα: «Θα φτάσω μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο»

Ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, μιλώντας στο Mega ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πιστεύει το σενάριο της επίθεσης από αγέλη σκύλων. 

Αράχωβα: Το Ανθρωποκτονιών στην έρευνα για τον φρικτό βασανισμό του Όλιβερ

«Ένοχος για μένα υπάρχει. Θα φτάσω μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί εγώ είμαι η φωνή του αθώου Όλιβερ. Δυστυχώς, κανείς δεν ακούει τη φωνή του και προσπαθούν να καλύψουν τη φωνή του, την κραυγή και την αλήθεια. Τον είδα από την πρώτη στιγμή. Δεν είδα ούτε δαγκωματιές ούτε τίποτα. Μου το είπε και μετά η κτηνίατρος», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο Όλιβερ δεν τσακωνόταν με άλλα σκυλιά και τόνισε ότι ακόμα δεν έχουν στα χέρια τους κανένα πόρισμα. 

Αράχωβα: «Γύρισε πίσω για να μπορέσουμε να βρούμε αυτόν που το έκανε»

Ενδιαφέρον έχει και η στάση της κτηνιάτρου που εξέτασε τον σκύλο, πριν πεθάνει, η οποία επιμένει πως δεν είχε τραύματα από επίθεση άλλου ζώου, αλλά αντίθετα από σκληρή και βάρβαρη κακοποίηση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top