Πώς δρούσε ο Δράκος των Εξαρχείων – 'Εξι συνολικά τα θύματά του

Η φυλακή και η απόπειρα βιασμού στη Γλυφάδα

Χειροπέδες κατάφερε να περάσει χθες το βράδυ η αστυνομία στον φερόμενο «Δράκο» των Εξαρχείων, ο οποίος κατηγορείται ότι μέσα σε δύο μέρες επιτέθηκε σε ένα 13χρονο κορίτσι και σε δύο γυναίκες 27 και 29 ετών. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 23χρονος φέρεται να επιτέθηκε σε έξι συνολικά γυναίκες.

Όπως αποκαλύφθηκε ο συλληφθείς είναι από τη Συρία και είναι γνωστός στις αρχές, καθώς είχε προφυλακιστεί για απόπειρα βιασμού το 2022, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος. Μάλιστα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τον Οκτώβριο είχε επιτεθεί και σε μία ακόμα γυναίκα στη Γλυφάδα. 

Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας ο «δράκος» των Εξαρχείων

Ο φερόμενος ως δράστης είχε ταυτοποιηθεί από τις αρχές μέσα από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις επιθέσεις στις τρεις γυναίκες στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί είχαν ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό του, με τη φωτογραφία ανά χείρας, και τελικά κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στην πλατεία Κάνιγγος. 

Ο 23χρονος που συνελήφθη στην πλατεία Κάνιγγος ως ο φερόμενος «Δράκος των Εξαρχείων»

Ο 23χρονος που συνελήφθη στην πλατεία Κάνιγγος ως ο φερόμενος «Δράκος των Εξαρχείων»

Δράκος Εξαρχείων: Είχε προφυλακιστεί για απόπειρα βιασμού - Η επίθεση στη Γλυφάδα

Ο 23χρονος είχε προφυλακιστεί για έναν χρόνο για σεξουαλική επίθεση κατά μίας γυναίκας με καταγωγή από την Ουκρανία στα Γρεβενά. Αποφυλακίστηκε στις 11 Αυγούστου, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στις 27 Οκτωβρίου αποπειράθηκε να βιάσει άλλη μια γυναίκα σε στάση λεωφορείου στη Γλυφάδα. 

Εξάρχεια: Η στιγμή που ο Δράκος επιτίθεται σε ένα από τα θύματά του

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος είχε επιτεθεί σε μία κοπέλα 18 ετών την ώρα που εκείνη είχε φύγει από μία φίλη της και περίμενε σε στάση του λεωφορείου.

Λίγο μετά τις 20.00 το απόγευμα, την πλησίασε και έκατσε δίπλα της. Τότε άρχισε να αυνανίζεται και όταν η κοπέλα σηκώθηκε να φύγει, εκείνος την ακολούθησε και σε ένα στενό την έριξε στο έδαφος, της έκλεισε το στόμα και άρχισε να την θωπεύει. Εκείνη αντιστάθηκε, έβαλε τις φωνές και, για καλή της τύχη, την άκουσε ο πατέρας της φίλης της που είχε επισκεφθεί και βγήκε έξω, αναγκάζοντας τον δράστη να τραπεί σε φυγή.

Δράκος: Οι επιθέσεις στα Εξάρχεια

Ο συλληφθείς στις 18 Νοεμβρίου επιτέθηκε σε μια 13χρονη στην οδό Νικηταρά στα Εξάρχεια. Η ανήλική, όπως κατήγγειλε στις αρχές, ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες ενός γυμναστηρίου, όταν ο άντρας την άρπαξε από τη μέση και προέβη σε γενετήσιες πράξεις παρά τη θέλησή της. Η 13χρονη έβαλε τις φωνές και ο δράστης τράπηκε σε φυγή. 

Τρόμος από τον «Δράκο» των Εξαρχείων: Έχει επιτεθεί σε τρεις γυναίκες

Στις 20 του μήνα, ο 23χρονος φερόμενος «Δράκος» επιτέθηκε σε μια 27χρονη δικηγόρο στην οδό Βαλτετσίου. Την έριξε κάτω, προσπάθησε να της κλείσει το στόμα και αποπειράθηκε να τη βιάσει. Καταστηματάρχης που είδε την επίθεση βγήκε στον δρόμο κι έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί και πάλι σε φυγή. 

Λίγη ώρα αργότερα, την ίδια μέρα επιτέθηκε και σε τρίτη γυναίκα με παρόμοιο τρόπο. 

Και οι τρεις περιέγραψαν τον δράστη ως ξανθό, μετρίου αναστήματος, με γαλάζια μάτια και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, που μιλούσε σπαστά αγγλικά. 

 «Δράκος» Εξαρχείων: Νέο βίντεο από επίθεση και σε τέταρτη γυναίκα

Παράλληλα, ένα νέο βίντεο από μια ακόμα επίθεση του φερόμενου ως «Δράκου των Εξαρχείων», η πέμπτη κατά σειρά, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο άντρας που φοράει την ίδια βερμούδα, όπως είχαν περιγράψει τα θύματά του, αλλά διαφορετικό μπουφάν, βρίσκεται στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και περιφέρεται. Λίγο πιο πέρα διακρίνεται μία γυναίκα. Στη συνέχεια ο άνδρας επιτίθεται στην γυναίκα, η οποία αντιδρά και βάζει τις φωνές, με τον «Δράκο των Εξαρχείων» να τρέπεται σε φυγή. Για καλή της τύχη στην πολυκατοικία βρισκόταν ένας συνάδελφός της ο οποίος έσπευσε στο σημείο. Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν την πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση.

Ο γιατρός Αντώνης Παπαμιχαήλ, που βρισκόταν στην πολυκατοικία και έσωσε τη γυναίκα, είπε στο Mega, πως η κοπέλα είχε παγώσει. 

«Κατέβηκα και είχε πραγματικά παγώσει η κοπέλα. Είχε πραγματικά παγώσει Τυχαία κατέβηκα. Άκουσα τις φωνές και τράβηξα την πόρτα του ασανσέρ. Τότε βγήκα έξω και εκείνος άρχισε να τρέχει», είπε.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέβησαν στις αρχές και κατήγγειλαν απόπειρα βιασμού σε βάρος τους άλλες δύο γυναίκες, όπως επίσης και η γυναίκα από την περιοχή της Γλυφάδας ανεβάζοντας τον αριθμό σε συνολικά έξι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top