Βγήκε η απόφαση για την 8χρονη: Δεν επιστρέφει στους βιολογικούς της γονείς

Στο Πρότυπο Νηπιοτροφείο η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 8χρονης, οι γονείς της οποίας ζητούσαν να την πάρουν κοντά τους μετά από πέντε χρόνια που τους είχε αφαιρεθεί η επιμέλειά της. Το παιδί τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζούσε σε ανάδοχη οικογένεια και, όπως είπε το ίδιο στους δικαστές, δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στους βιολογικούς του γονείς. 

Βιολογικός πατέρας 8χρονης: «Εγώ κατήγγειλα τη μητέρα για κακοποίηση»

Χθες, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του ΠΕΝ (Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο) για ανάκληση της προσωρινής διαταγής που ορίζει την επιστροφή του παιδιού στους βιολογικούς του γονείς. Έτσι η 8χρονη επέστρεψε στο ίδρυμα και όπως είπε η διευθύντριά του, συνεχίζει να πηγαίνει στο σχολείο που πήγαινε, με τους συμμαθητές και τους φίλους του. 

«Δε θέλω να επιστρέψω στους βιολογικούς μου γονείς», λέει η 8χρονη

«Το δικαστήριο έκανε δεκτή τη θέληση του παιδιού. Χρειάζεται λίγος χρόνος να συνέλθει από το σοκ της εικόνας των αστυνομικών που πήγαν στο σχολείο της και την πήραν, αλλά θα γίνει κι αυτό. Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια, ελπίζω να βρεθεί μια λύση για το καλό του παιδιού», είπε η κ. Ζερβάκη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Βιολογικοί γονείς ζητούν να πάρουν πίσω την κόρη τους μετά από πέντε χρόνια

Το δικαστήριο είχε αφαιρέσει την επιμέλεια της 8χρονης από τους γονείς της, μετά από καταγγελία σε βάρος της μητέρας για ενδοοικογενειακή βία. Η προσωρινή επιμέλεια δόθηκε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας και μετά από έναν χρόνο το παιδί δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top