Βιολογικοί γονείς ζητούν να πάρουν πίσω την κόρη τους μετά από πέντε χρόνια

«Θέλω το παιδί μου πίσω, ποτέ δεν το κακοποίησα», λέει η μητέρα της 8χρονης

Βιολογικοί γονείς ζητούν να πάρουν πίσω στο σπίτι τους την 8χρονη κόρη τους. Καταγγέλλουν ότι κάποιοι χρονοτριβούν, βάζοντας «εμπόδια» στην εκτέλεση σχετικής δικαστικής απόφασης.

Βρήκε τη βιολογική του μητέρα μετά από 30 χρόνια χάρη σε αυτοσχέδιο χάρτη

Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν η επιμέλεια του τρίχρονου τότε κοριτσιού αφαιρέθηκε από τη μητέρα του μετά από καταγγελία για κακοποίηση. Το παιδί δόθηκε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας.

Μετά από δικαστικό αγώνα, οι βιολογικοί γονείς, που ζουν στη Θράκη, κατάφεραν να πάρουν πίσω την επιμέλεια της κόρης τους, η οποία ωστόσο στο μεταξύ είχε δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

«Θέλω το παιδί μου πίσω, ήδη έχω χάσει πέντε χρόνια από τη ζωή του» λέει η βιολογική μητέρα, που απορρίπτει τις κατηγορίες για κακοποίηση του παιδιού της.

Oπως αναφέρει, απόδειξη για αυτό είναι η απόφαση του δικαστηρίου. «Αν ήταν αλήθεια ότι κακοποιούσα το παιδί δε θα μου το έδιναν. Δεν ισχύουν αυτά που με κατηγορούσαν. Αν ήμουν κακιά μητέρα δε θα μου έδιναν ξανά πίσω την επιμέλεια», λέει χαρακτηριστικά στις «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Βιολογικοί γονείς ζητούν να πάρουν πίσω στο σπίτι τους την 8χρονη κόρη τους. 

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς στην εκπομπή, ενώ η επικοινωνία που είχαν μέχρι τώρα με την κόρη τους ήταν άριστη, το παιδί το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να εκδηλώνει εχθρική συμπεριφορά απέναντί τους. Αποδίδουν αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς σε προσπάθεια επηρεασμού του κοριτσιού, προκειμένου να μη θέλει να επιστρέψει σε εκείνους. Παράλληλα, εκφράζουν την ανησυχία τους ότι το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, ίσως να επιχειρήσει να  φέρει εμπόδια και καθυστερήσεις στην εκτέλεση της απόφασης να παραδοθεί σε εεκίνους το παιδί.

Η πρόεδρος του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, Ηρώ Ζερβάκη, μιλώντας στις «Αλήθειες με τη Ζήνα», ξεκαθάρισε πως όταν υπάρχουν αποφάσεις εισαγγελέων αυτές υλοποιούνται απαρέγκλιτα. Υπογράμμισε όμως ταυτόχρονα, ότι πρέπει να ακολουθηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες -με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους - ούτως ώστε το μεταβατικό στάδιο της επιστροφής του παιδιού στους βιολογικούς του γονείς να γίνει όσο τον δυνατόν πιο ομαλά.

«Δεν υπάρχει λόγος να ζω άλλο» - Τα μηνύματα της 23χρονης που αυτοκτόνησε

Από την πλευρά του πάντως, ο δικηγόρος της βιολογικής οικογένειας Όθων Παπαδόπουλος, κατηγόρησε το ίδρυμα ότι δεν ζητάει μια απλή «πίστωση χρόνου» για το μεταβατικό στάδιο επιστροφής του παιδιού στους βιολογικούς γονείς, αλλά «ματαίωση της εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης και παραμονή του παιδιού στους ανάδοχους γονείς».

Απαντώντας από την πλευρά της, η κ. Ζερβάκη έκανε λόγο για «μπαράζ μηνύσεων» που κατατέθηκαν το τελευταίο διάστημα από την πλευρά των βιολογικών γονιών, με αποτέλεσμα -όπως κατήγγειλε- ακόμη και το  μικρό κορίτσι, στο πλαίσιο αυτόφωρου, να βρεθεί στο αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι η ημερομηνία για την παράδοση του παιδιού στους βιολογικούς του γονείς έχει οριστεί για αύριο Τρίτη 7 Νοεμβρίου. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top