Βιολογικός πατέρας 8χρονης: «Εγώ κατήγγειλα τη μητέρα για κακοποίηση»

Το παιδί επιμένει. Δε θέλει να φύγει από τους ανάδοχους γονείς του

Συνεχίζεται η διαμάχη για την τύχη της 8χρονης, η οποία δε θέλει να επιστρέψει στους βιολογικούς γονείς της, παρά την απόφαση του δικαστηρίου. Το κοριτσάκι απομακρύνθηκε από το οικογενειακό περιβάλλον όταν ήταν τριών ετών, μετά από καταγγελία σε βάρος της μητέρας της για ενδοοικογενειακή βία. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο πατέρας της, εκείνος ήταν που έκανε την καταγγελία, αν και τώρα υποστηρίζει ότι όσα είπε ήταν ψέματα. 

«Δε θέλω να επιστρέψω στους βιολογικούς μου γονείς», λέει η 8χρονη

«Εγώ κατήγγειλα τη σύντροφό μου για κακοποίηση του παιδιού γιατί εκείνη την εποχή τσακωνόμασταν και μου είπε ότι θα πάρει το παιδί και θα επιστρέψει στην πατρίδα της. Φοβήθηκα ότι δε θα ξαναδώ το παιδί μου και είπα όσα είπα. Έκανα λάθος και το έχω παραδεχθεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν την έχω δει ποτέ να χτυπά το παιδί», είπε ο πατέρας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η μητέρα από την πλευρά της επέμεινε πως ποτέ δεν είχε κάνει κακό στο παιδί της και σε αντίθεση με όσα έχουν καταγγελθεί, το πρόσεχε και το φρόντιζε. Το μόνο της λάθος, όπως είπε, ήταν ότι τσακωνόταν με τον σύντροφό της μπροστά στην κόρη της, κάτι που την τάραζε και της έκανε κακό. 

Βιολογικοί γονείς ζητούν να πάρουν πίσω την κόρη τους μετά από πέντε χρόνια

«Το παιδί μου το είδα πρώτη φορά τρεις μήνες από όταν μου το πήραν. Έπεσε στην αγκαλιά μου και δε με άφηνε και τώρα δε θέλει να έρθει σπίτι μας; Η κατάσταση στο σπίτι είναι πολύ καλή. Είμαστε καλά οικονομικά, είμαστε καλά και μεταξύ μας, θέλω το παιδί μου να επιστρέψει στο σπίτι μας», είπε. 

«Η 8χρονη έχει πει ότι έχει πέσει θύμα κακοποίησης»

Στην εκπομπή μίλησαν επίσης γονείς συμμαθητών της 8χρονης, αλλά και η κοινωνική λειτουργός που την ανέλαβε όταν πήγε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο της Καλλιθέας. 

«Είναι ένα γλυκύτατο παιδί, ένα ισορροπημένο παιδί που ζει με δυο ανθρώπους που του έχουν προσφέρει τα πάντα. Είχε κακοποιηθεί, είχε βιώσει βία έως τα τρία της χρόνια. Το παιδί κάθε μέρα κλαίει γιατί δε θέλει να φύγει από τους ανάδοχους γονείς και από τους φίλους της», είπε η μητέρα συμμαθήτριας της 8χρονης. 

Η κοινωνική λειτουργός που την είχε αναλάβει μάλιστα σημείωσε πως όντως το παιδί όταν πήγε στο Εθνικό Νηπιοτροφείο έδειχνε κακοποιημένο. 

«Παραλάβαμε ένα ράκος. Το παιδί ήταν ατάιστο και όποτε έβλεπε κάποιον κρυβόταν φοβισμένο. Φοβόταν μη τον κακοποιήσουν. Το παιδί θυμάται την κακοποίηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ακούει το νερό από το ντους τρέμει από τον φόβο, γιατί νομίζει ότι κάποιος θα το χτυπήσει», είπε. 

Τέλος, η οικογενειακή σύμβουλος και ειδική σε θέματα σχέσεων Τένια Μακρή, δήλωσε στην εκπομπή πως αυτό που θα πρέπει να εισακουστεί και να τηρηθεί ως ευαγγέλιο είναι η επιθυμία του παιδιού που έχει εκφραστεί ξεκάθαρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top