«Δε θέλω να επιστρέψω στους βιολογικούς μου γονείς», λέει η 8χρονη

Καθοριστική ημέρα για τους γονείς που ζητούν ξανά την επιμέλεια της

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα

Σε απόγνωση βρίσκονται δύο γονείς από τη Θράκη, οι οποίοι περιμένουν να πάρουν πίσω την 8χρονη σήμερα κόρη τους, η οποία βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια. Η μητέρα είχε χάσει την επιμέλεια το 2018, καθώς καταγγέλθηκε για κακοποίηση του παιδιού. Μετά από δικαστικούς αγώνες, κατάφερε να την πάρει ξανά.

Βιολογικοί γονείς ζητούν να πάρουν πίσω την κόρη τους μετά από πέντε χρόνια

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Όθωνα Παπαδόπουλου, όχι μόνο δεν έχει εκτελεστεί η απόφαση να επιστρέψει το παιδί, αλλά το Πρώτυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο την παρατείνει, με πρόφαση την ομαλή ένταξη της 8χρονης στο σπίτι των βιολογικών γονιών. 

Ακόμα, οι γονείς καταγγέλλουν ότι παρόλο που οι σχέσεις με το παιδί τους ήταν άριστες, το τελευταίο διάστημα έχει εχθρική συμπεριφορά απέναντί τους. 

Σήμερα, οι βιολογικοί γονείς πήγαν να πάρουν το παιδί τους από το σχολείο. Ωστόσο, ο διευθυντής τους είπε ότι δεν είχε πάει. Το επόμενο βήμα τους ήταν να πάνε στο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας για να ζητήσουν το παιδί. Εκεί τους διαβεβαίωσαν ότι η 8χρονη ήταν εκεί, όμως δεν μπορούσαν ακόμα να την πάρουν. Οι γονείς απευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και υπέβαλαν μήνυση στην πρόεδρο του ιδρύματος.

Γονείς ζητούν ξανά την επιμέλεια της κόρης τους

Την ίδια ώρα, αναμένεται η απόφαση από το δικαστήριο της Κομοτηνής για τη καταγγελλόμενη κακοποίηση της 8χρονης από τη μητέρα της το 2018. «Η κοινωνική έρευνα που ακολούθησε από τότε έχει κρίνει ικανή τη μητέρα και τον πατέρα για να αναλάβουν και πάλι την επιμέλεια του παιδιού τους. Το παιδί πρέπει να επιστρέψει στους βιολογικούς του γονείς», επεσήμανε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα ο Όθωνας Παπαδόπουλος. 

Όμως η 8χρονη, σύμφωνα με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες, φέρεται να αρνείται  να επιστρέψει στους βιολογικούς της γονείς.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top