Καιρός: «Πόλεμος» μετεωρολόγων για τη νέα κακοκαιρία

Η πρόβλεψη ότι θα είναι «τύπου Daniel» άναψε φωτιές

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ των μετεωρολόγων για την νέα κακοκαιρία που αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής και κάποιοι είπαν πως «θα θυμίζει τον Daniel».

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Χθες ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε στην πρόγνωση του ότι από την Κυριακή ο καιρός θα χαλάσει και αναμένονται βροχές και καταιγίδες. 

Χαλάει ξανά ο καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία τύπου Daniel

Προέβλεψε μάλιστα ότι την επόμενη εβδομάδα «πάμε πλέον, σε μια κυκλοφορία ανάλογη της κακοκαιρίας Daniel που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες».

Κακοκαιρία Daniel: Η περιοχή που «έσπασε» πανευρωπαϊκό ρεκόρ βροχόπτωσης

«Δε θα είναι στην ίδια ένταση, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού του Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας. Σε αντίθεση πάντως με τον Daniel, δε θα καθίσει για πολλές μέρες στο Ιόνιο, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά τμήματα», ανέφερε αναλυτικά ο κ. Μαρουσάκης.

Καιρός: Βέλη από τον Θοδωρή Κολυδά

Αντίθετα ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε τη διαφωνία του και τόνισε πως δε θα πρέπει να γίνεται σύγκριση συστημάτων, αφού τα μετεωγράμματα Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου και Λάρισας, μέχρι στιγμής δεν προβλέπουν σημαντικά ύψη βροχής. 

 

 

«Μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, αν και θα έχουμε βροχές, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό. Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο... Στοιχεία βροχής και μετεωγράμματα», ανέφερε στο αρχικό του tweet ο κ. Κολυδάς και με δεύτερο συμπλήρωσε:

 

 

«Τα μετεωγράμματα Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου και Λάρισας δεν προβλέπουν σημαντικά ύψη βροχής και αυτό διακρίνεται στο προηγούμενο βίντεο. Ακολουθεί λεπτομερέστερο βίντεο με υετό».

Βασιλόπουλος: Τι πρέπει να γίνει για να μην επαναληφθούν οι πλημμύρες

Καιρός: «Αδειάζει» τον Μαρουσάκη και ο Τσατραφύλλιας

Την ίδια εκτίμηση με τον κ. Κολυδά φαίνεται πως έχει και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος με ανάρτησή του «άδειασε» τον Κλέαρχο Μαρουσάκη».

«Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η πληροφορία ότι την επόμενη εβδομάδα θα μας επισκεφτεί κακοκαιρία η οποία θα θυμίζει την κακοκαιρία Daniel. Αν διατηρηθούν μέχρι τότε τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πρόκειται για φυσιολογικές και όχι επικίνδυνες φθινοπωρινές βροχές και τίποτα άλλο. Δυστυχώς για τόσα 24ωρα πριν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα προγνωστικά εργαλεία για να εκτιμηθούν παραπάνω λεπτομέρειες τόσο για την εξέλιξη του φαινομένου όσο για την ένταση. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσω», αναφέρει.

Μαρουσάκης: «Δώσαμε μια τάση» απάντησε ο μετεωρολόγος

Μετά από αυτές τις αντιδράσεις, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης απάντησε σήμερα στα πυρά που δέχθηκε από συναδέλφους του. 

Οργή στη Θεσσαλία: «Πού πήγαν τα 400 εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά;»

«Είναι πολύ δύσκολο μια κακοκαιρία στο μέλλον να θυμίζει κατά κάποιο τρόπο τον Daniel. Είπαμε πως θα εξετάσουμε τα νεότερα στοιχεία γιατί ακόμα είναι νωρίς, απλά δώσαμε μια τάση ότι πράγματι φαίνεται μια κακοκαιρία έντονη. Δεν σημαίνει ότι για να δημιουργηθούν προβλήματα πρέπει να είναι μια κακοκαιρία Daniel. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως μπροστά μας μετά από αυτό το κύμα ζέστης ακολουθεί μια κακοκαιρία, η οποία θέλει προσοχή. Σε καμία περίπτωση επιπέδου Daniel», σημείωσε, εξηγώντας πως και λίγο νερό να πέσει στις περιοχές που ήδη έχουν πληγεί, αυτό θα δημιουργούσε δυστυχώς περισσότερα προβλήματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top