Οργή στη Θεσσαλία: «Πού πήγαν τα 400 εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά;»

Ο αγρότης που έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό μιλά στο Star

Μεγάλες καθυστερήσεις παρουσιάζουν πολλά αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία ακόμα και μετά το «χτύπημα» του Ιανού το 2020. Οι υποσχέσεις και τα λαμπερά διαφημιστικά σποτ των αρμοδίων δε γλίτωσαν τους πολίτες που προσπαθούν να βγουν από τις λάσπες και να καταλάβουν τι δεν έγινε και πνίγηκαν ξανά. Ζητούν δικαιοσύνη και να βρεθούν αυτοί που δεν έκαναν ότι έπρεπε για να μην πνιγεί ο τόπος τους.

Θεσσαλία: Η συγκλονιστική ανταπόκριση για τα νεκρά ζώα στα λασπόνερα 

Μόνο θυμός. Αυτό βγαίνει στην επιφάνεια τώρα που υποχωρούν τα νερά στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία. Τα έργα που δήθεν έγιναν για να μην πνιγούν «τα πήρε το ποτάμι», όπως λένε οργισμένοι οι κάτοικοι.

«Θα κάνουμε μηνύσεις. Στον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό. Πού πήγαν ρε σεις τα 400 εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά;», λένε οι κάτοικοι.

Την ίδια ώρα, οργή προκαλεί το διαφημιστικό σποτ της περιφέρειας στη Θεσσαλία για τα έργα, καθώς δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα σήμερα. Στο σποτ γίνεται λόγος για ανάπτυξη υποδομών, έργα υδροδότησης και πράσινη μετάβασης αξίας 2 δισεκατομμυρίων! Όσο και η ζημιά που έπαθε η Θεσσαλία από τις πλημμύρες του Daniel.

Υπουργείο Υγείας: Ποια νοσήματα απειλούν τους πλημμυροπαθείς

Πλημμύρες: Το σποτ της περιφέρειας Θεσσαλίας για τα αντιπλημμυρικά

Το σποτ της περιφέρειας Θεσσαλίας για τα αντιπλημμυρικά

«Τα έργα έγιναν. Οι πόλεις πλημμύρισαν διότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, τους υδρολόγους και τους επιστήμονες, έριξε τόσο νερό που κανένα έργο δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό το νερό», δήλωσε στο Star ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός. 

Πλημμύρες: Ο αγρότης που έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό μιλά στο Star

O κ. Γιώργος Δρόσος είναι ο αγρότης που έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό. «Πνιγήκαμε με τον Ιανό, πνιγήκαμε και τώρα γιατί τα έργα δεν έγιναν», λέει μεταξύ άλλων στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αν τα αντιπλημμυρικά έργα ήταν φτιαγμένα σωστά, με υπεύθυνες μελέτες θα είχαμε λιγότερα πλημμυρικά φαινόμενα. Και γνώριζαν άπαντες πως εάν πλημμύριζαν τα Φάρσαλα, μετά από 24 ώρες πλημμυρίζει η Καρδίτσα, ο Παλαμάς, η Μεταμόρφωση και μετά από 48 ώρες ο Πηνειός», υποστήριξε οργισμένος ο κ. Δρόσος.

Αγρότης έστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα αντιπλημμυρικά

O κ. Γιώργος Δρόσος είναι ο αγρότης που έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό

Τρία χρόνια μετά τον Ιανό... Έγιναν αντιπλημμυρικά έργα;

«Δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα. Τρία χρόνια φωνάζαμε, μετά τον Ιανό. Στείλαμε χαρτιά, στείλαμε έγγραφα. Τίποτα! Είχαμε ζητήσει από την περιφέρεια, δεν έγινε τίποτα», ανέφερε στο Star ο πρόεδρος της κοινότητας του Μεγάλου Ευύδριου.

Έργα εγκρίθηκαν όμως, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, άλλα έγιναν με λάθος τρόπο, άλλα δεν έγιναν καθόλου και άλλα έμειναν στα σχέδια.

Γιατί όμως δεν προχώρησαν τα έργα; Πού κολλάει ένα αντιπλημμυρικό; Πολιτικός μηχανικός που έχει αναλάβει ανάλογες δουλειές υποστήριξε: «Φτιάχνουμε αντιπλημμυρικά με βάση το 1950. Η μελέτη για νέα αντιπλημμυρικά είναι στα συρτάρια από το 2018 και είναι ακόμα στα χαρτιά. Στη Ραφήνα στο ρέμα, το αντιπλημμυρικό εγκρίθηκε το 2013. Υπάρχει ανάδοχος να κάνει το έργο, αλλά λόγω ενστάσεων δεν έχει ξεκινήσει».


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top