Απεργία: Ποιοι απεργούν την Πέμπτη 21/9 - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Απεργία σε σχολεία, νοσοκομεία και μετακινήσεις

Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 21/9 / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα, καθώς η ΑΔΕΔΥ και άλλα εργατικά σωματεία κατεβαίνουν στον δρόμο αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ.

Απεργία σε σχολεία και νοσοκομεία

Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχει και η ΟΛΜΕ,  με τους εκπαιδευτικούς να κατεβαίνουν και αυτοί στους δρόμους. Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΟΙΕΛΕ και πολλές ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, που καλούν σε συμμετοχή σε διάφορες πόλεις.

Ακόμα, με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει ότι θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ και η ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου προκήρυξε επίσης 24ωρη πανελλαδική απεργία.  

Απεργία 21/9: Tι θα γίνει με τα ΜΜΜ

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει για αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι του Μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αλλά και οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Ωστόσο το τοπίο όσον αφορά την λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς ήταν θολό. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα:

Το Μετρό και ο ΗΣΑΠ (γραμμές 1, 2 και 3) δε θα λειτουργήσουν λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας, έως τις 13:30

Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.

Απεργούν και οι ναύτες

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία θα συμμετέχουν την Πέμπτη 21/9 και μέλη της ΠΕΝΕΝ.

Στην απεργία έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν επίσης τα Εργατικά Κέντρα: Πάτρας, Λαυρίου – Ανατ. Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Αρτας, ΒΣ Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Λαμίας, Αμαλιάδας, Κέρκυρας, Φωκίδας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι Ομοσπονδίες Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Οικοδόμων, Φαρμάκου.

Παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών.

Έτσι αύριο οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια θα πραγματοποιηθούν κανoνικά.

Hellenic Train: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων Προαστιακού Αθήνας και Πάτρας 

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας θα υπάρξουν αύριο Πέμπτη 21/09/2023, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας και της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων σε αυτή με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top