Αποκάλυψη Star: Ξεκίνησαν οι μαζικές μηνύσεις κατοίκων για τις πλημμύρες

Ανεβαίνει συνεχώς η στάθμη των νερών της λίμνης Κάρλα

Τις πρώτες μηνύσεις έχουν αρχίσει να υποβάλλουν κάτοικοι περιοχών της Θεσσαλίας που πλημμύρισαν μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel

Αυγενάκης: Αδιανόητη οποιαδήποτε αύξηση τιμών στα οπωροκηπευτικά

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, κάτοικοι από τον Άγιο Θωμά Λάρισας, όπου η στάθμη του νερού έφτασε το 1,20 μέτρα, υποβάλλουν μαζικές μηνύσεις. Όπως ισχυρίζονται, οι πλημμύρες δεν προήλθαν από φυσική καταστροφή, αλλά μια «τεχνητή». «Δε μας έπνιξε ο Πηνειός, μας έπνιξε το αποχετευτικό σύστημα ομβρύων. Δεν έκλεισε ποτέ το σύστημα, βγήκαν τα νερά από τα φρεάτια και πλημμυρίσαμε», υποστηρίζουν.

Ανοίγει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης αλλά όχι για όλους 

Μηνύσεις υπέβαλαν και οι κάτοικοι Φαρκαδόνας, ενώ ομαδικές μηνύσεις ετοιμάζουν και οι κάτοικοι από τον Βλοχό Καρδίτσας, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν έκλεισαν ποτέ οι πόρτες στο αντλιοστάσιο. Σύμφωνα με τους ίδιους, η ζημιά αυτή υπάρχει από το 2020 με την κακοκαιρία Ιανός, όμως κανείς δε μερίμνησε να την επισκευάσει.

«Είναι εγκληματικές αμέλειες, δεν υπήρχε καμία πρόληψη», υποστηρίζουν.

Θεσσαλία: Γιατί δεν μπορεί να γίνει τηλεκπαίδευση στα σχολεία

Ανεβαίνει συνεχώς η στάθμη των νερών της λίμνης Κάρλα

Την ίδια ώρα, η λίμνη Κάρλα απειλεί να βυθίσει στα νερά της που φούσκωσαν επικίνδυνα ό,τι απέμεινε όρθιο από τα χωριά που βρίσκονται κοντά της. Η στάθμη της λίμνης,  που σημειωτέον είχε αποξηραθεί, ανεβαίνει και βρίσκεται μερικά  μέτρα μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού Σωτήριου. 

Οι κάτοικοι των παραλήμνιων χωριών βρίσκονται στο έλεος του Θεού και της λίμνης Κάρλα, που θέλει να γίνει θάλασσα. Μαζεύει ακόμα τα ορμητικά νερά που έρχονται από τον Πηνειό και μέσα σε 2,5 ημέρες επιστρέφει στο μέγεθος της,  πριν από την αποξήρανση του 1962.  Η λίμνη φαίνεται να ξεχειλίζει σε μισό μέτρο. Βρίσκεται στα όρια των νομών Λάρισας και Μαγνησίας και τα νερά της «γλείφουν» το χωριό Σωτήριο.  

Οι πολίτες έχουν βάλει τα αυτοκίνητα και τα τρακτέρ στις εισόδους των χωριών και είναι έτοιμοι να φύγουν με τις οικογένειές τους μόλις το νερό φτάσει στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι των παραλίμνιων χωριών πήραν χθες  μήνυμα μέσω του 112 για να είναι σε ετοιμότητα. Είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν. Ακόμα προσπαθούν να βγάλουν από μέσα,  λάσπες και νερά.  Και τώρα κινδυνεύουν  ξανά, αυτή τη φορά από τα νερά της λίμνης.

  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top