Λούτσα: «Η θέση σας έχει αποκαλυφθεί, φύγετε, θα σας σκοτώσουν»

Το SMS που έλαβαν οι έξι Τούρκοι πριν από το μακελειό

«Φύγετε, η θέση σας έχει αποκαλυφθεί, κατευθύνονται προς το σπίτι». Αυτό το SMS φέρονται να έλαβαν οι έξι Τούρκοι που εκτελέστηκαν στη Λούτσα και αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι που νοίκιαζαν στην περιοχή. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak το συγκεκριμένο SMS το έλαβαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά πριν από τη σοκαριστική δολοφονία τους και αμέσως μάζεψαν όσα πράγματα μπορούσαν και έφυγαν. 

Μακελειό Λούτσα: Ο ρόλος του Τούρκου που συνελήφθη – Ήταν το καρφί;

Στα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε αρκετά μηνύματα στην τουρκική γλώσσα, τα οποία και βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών. Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες αναλύουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων, ώστε να διαπιστώσουν με ποιους μιλούσαν κι αν κάποιος τους είχε ενημερώσει ότι ήταν στο στόχαστρο αντίπαλης εγκληματικής ομάδας. 

Συγκεκριμένα εξετάζεται αν όντως πριν από το μακελειό δέχθηκαν το προειδοποιητικό sms και αν αποστολέας του ήταν ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Λούτσα: Αυτοί είναι οι έξι Τούρκοι που εκτελέστηκαν

«Πιστεύεται ότι οι 6 άνδρες του Barış Boyun, γνωστού ως αρχηγού της συμμορίας εκτελεστών με μοτοσικλέτες, αρχικά παρασύρθηκαν σε παγίδα και στη συνέχεια σκοτώθηκαν. Δέκα λεπτά πριν από την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 6 άτομα, αποκαλύφθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας έλαβαν ένα SMS στα τηλέφωνά τους που έλεγε: “Η θέση σας έχει αποκρυπτογραφηθεί, βγείτε αμέσως από αυτό το σπίτι, θα σας σκοτώσουν”. Κατόπιν αυτού, τα μέλη της συμμορίας έφυγαν από το σπίτι με το ίδιο όχημα και έπεσαν σε ενέδρα στο δρόμο. Σε διασταυρούμενα πυρά σκοτώθηκαν 6 άτομα από δύο επαγγελματίες. Διερευνάται ποιος έστειλε το μήνυμα, το οποίο ενδέχεται να είναι παγίδα», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Ο 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά από το μακελειό στη Λούτσα, εξετάζεται αν τους έστειλε SMS, με το οποίος τους καλούσε να φύγουν από το σπίτι γιατί οι αντίπαλοι τους είχαν εντοπίσει - Eurokinissi

Ο 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά από το μακελειό στη Λούτσα, εξετάζεται αν τους έστειλε SMS, με το οποίος τους καλούσε να φύγουν από το σπίτι γιατί οι αντίπαλοι τους είχαν εντοπίσει - Eurokinissi

Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση θεωρείται ο 32χρονος Τούρκος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τέσσερα φυσίγγια και δύο πλαστά διαβατήρια. 

Ενέδρα θανάτου στη Λούτσα: Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για το μακελειό

Η παρουσία του στο σπίτι που είχαν μισθώσει τα έξι θύματα επιβεβαιώνεται μέσα από κάμερες ασφαλείας και από στοιχεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. 

Λούτσα: Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος

Πρόσωπο που μίλησε στο Halktv.com.tr αναφέρει ότι πραγματικός στόχος του μακελειού ήταν ο Ερσού Μπουγιουκτούντς, ο οποίος ήταν πολύ κοντά στον αρχιμαφιόζο Μπαρίς Μπογιούν. 

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο 32χρονος που συνελήφθη είναι πρώην πράκτορας της ΜΙΤ - Eurokinissi

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο 32χρονος που συνελήφθη είναι πρώην πράκτορας της ΜΙΤ - Eurokinissi

«Μπορούμε να πούμε ότι ο πραγματικός στόχος ήταν ο Ερσού. Δεν είχε να κάνει με τους άλλους. Η δολοφονία έγινε εξαιτίας ανταγωνισμών του παρελθόντος. Ο Μπαρίς Μπογιούν στο παρελθόν είχε στενή συνεργασία με την ομάδα Σαχίν (η μαφιόζικη ομάδα με αρχηγό τον Σεντάτ Σαχίν). Στη συνέχεια οι δρόμοι τους χώρισαν», είπε και πρόσθεσε:

Μακελειό στη Λούτσα: Συνελήφθη Τούρκος στο Ελ. Βενιζέλος

«Ωστόσο, η συγκεκριμένη δολοφονία σχετίζεται με τη στάση που είχε ο Μπογιούν την περίοδο που συνεργαζόταν με τους Σαχίν. Φυσικά, η δολοφονία δεν έγινε από τους Σαχίν, αλλά από μία ομάδα που είχε στενές σχέσεις με έναν πρώην υπουργό», προσέθεσε.

«Γνωρίζουμε ποιος έδωσε την εντολή», συμπλήρωσε.

Λούτσα: «Πρώην πράκτορας της ΜΙΤ o 32χρονος που συνελήφθη»

Το ίδιο πρόσωπο αποκάλυψε πως ο 32χρονος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ήταν πρώην πράκτορας της ΜΙΤ και είχε απολυθεί από τη θέση του. 

Ηχητικό ντοκουμέντο από το μακελειό στη Λούτσα: Σε 35" εκτέλεσαν τα θύματα

Όπως είπε, ο συγκεκριμένος θα βοηθούσε τα έξι θύματα να μεταβούν στην Ιταλία, αλλά φέρεται να είναι τελικά εκείνος που τους πρόδωσε. 

Η παρουσία του 32χρονου στο σπίτι που μίσθωναν οι έξι Τούρκοι στη Λούτσα επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας - Eurokinissi

Η παρουσία του 32χρονου στο σπίτι που μίσθωναν οι έξι Τούρκοι στη Λούτσα επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας - Eurokinissi

Σύμφωνα με την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης και τα έξι θύματα είχαν σε βάρος τους υποθέσεις και ήταν γνωστοί στις Αρχές εξαιτίας της σχέσης τους με τον Μπαρίς Μπογιούν.

Πυροβολισμοί στη Λούτσα με έξι νεκρούς - Τους «γάζωσαν» με 25 σφαίρες

Το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται τώρα στον εντοπισμό των εκτελεστών, που ενδεχομένως να μην έχουν προλάβει να διαφύγουν για το εξωτερικό ή παραμένουν στην Ελλάδα μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος και να μπορούν να κινηθούν πιο άνετα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές φέρονται να έχουν σημαντικά στοιχεία για τους δράστες κι εκφράζεται αισιοδοξία για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top