Λούτσα: Αυτοί είναι οι έξι Τούρκοι που εκτελέστηκαν

Βρέθηκε το κρυσφήγετό τους – Η σχέση τους με την τουρκική μαφία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της μαζικής εκτέλεσης έξι Τούρκων μαφιόζων στη Λούτσα. Οι αρχές εντόπισαν το κρησφύγετο των θυμάτων, ενώ συνελήφθη κι ένας Τούρκος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ενέδρα θανάτου στη Λούτσα: Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για το μακελειό

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι εκτελεσθέντες ήταν μέλη της μαφίας των «Ντάλτον», με αρχηγό τον διαβόητο Τούρκο μαφιόζο Μπαρίς Μπογιούν. Ο Μπογιούν φέρεται να ζει στο Ρίμινι της Ιταλίας και να έχει ιδρύσει ένα «γραφείο δολοφόνων» στην Κωνσταντινούπολη. 

Οι έξι Τούρκοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ μέσα στο αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν - Intimenews

Οι έξι Τούρκοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ μέσα στο αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν - Intimenews

Τα θύματα φέρονται να δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και στις αρχές του Αυγούστου να εκτέλεσαν δύο μέλη αντίπαλης μαφιόζικης ομάδας που διέμεναν σε διαμέρισμα Airbnb στο Σατονέ της Γαλλίας. 

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι ήρθαν στην Ελλάδα για να βρουν καταφύγιο, καθώς μαίνεται πόλεμος με αντίπαλη μαφιόζικη ομάδα. 

Μακελειό στη Λούτσα: Συνελήφθη Τούρκος στο Ελ. Βενιζέλος

Οι δράστες πυροβόλησαν τα θύματα τουλάχιστον 60 φορές με τρία διαφορετικά πιστόλια των 9mm ή με μετασκευασμένο πιστόλι που πυροβολεί κατά ριπάς. Για να βεβαιωθούν μάλιστα ότι οι έξι Τούρκοι είναι νεκροί τους έδωσαν και τη χαριστική βολή. 

Λούτσα: Αυτοί είναι οι έξι Τούρκοι που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ

Η εφημερίδα Milliyet δημοσιεύει σήμερα φωτογραφία των έξι Τούρκων που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ στη Λούτσα. 

Οι έξι Τούρκοι που δολοφονήθηκαν στη Λούτσα - Milliyet

Οι έξι Τούρκοι που δολοφονήθηκαν στη Λούτσα - Milliyet

Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για τους ο Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς, Ογουζχάν Χ., Αμπντουραχμάν Τεκρού, Οζκάν Καάν Τοζλού, Μπαρίς Τσαγάν, Ομέρ Κανζά και Μπουράκ Ταχμάζ.

Όλοι τους φέρονται να ήταν μέλη της συμμορίας του Τούρκου αρχιμαφιόζου  Μπαρίς Μπογιούν.

Λούτσα: Βρέθηκε το κρησφύγετο των Τούρκων, πέντε λεπτά από το σημείο, όπου εκτελέστηκαν

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο εκτελέστηκαν οι έξι Τούρκοι μαφιόζοι δεν ήταν κλεμμένο τελικά και φέρει νόμιμες πινακίδες κυκλοφορίας. Τα θύματα πέρασαν από τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων στις αρχές Αυγούστου, μετά τις δολοφονίες στις Γαλλικές Άλπεις. 

Το κρησφύγετο των έξι Τούρκων που εκτελέστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους βρέθηκε πέντε λεπτά από το σημείο της εκτέλεσης στη Λούτσα - Intimenews

Το κρησφύγετο των έξι Τούρκων που εκτελέστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους βρέθηκε πέντε λεπτά από το σημείο της εκτέλεσης στη Λούτσα - Intimenews

Μάλιστα χθες η αστυνομία εντόπισε και το σπίτι που είχαν μισθώσει, το οποίο βρίσκεται επίσης στην Λούτσα. Πρόκειται για ένα κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, πέντε λεπτά από το σημείο όπου τους εκτέλεσαν. Οι αρχές έκαναν φύλλο και φτερό το συγκεκριμένο σπίτι, αναζητώντας στοιχεία.

Ηχητικό ντοκουμέντο από το μακελειό στη Λούτσα: Σε 35" εκτέλεσαν τα θύματα

Αρχικά οι έξι Τούρκοι έμεναν σε ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο και στη συνέχεια μετακόμισαν στη Λούτσα. Μέσα στο αυτοκίνητο, όπου εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, βρέθηκαν ρούχα και βαλίτσες που δείχνουν ότι είχαν σκοπό να φύγουν από την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι μάλλον είχαν κάποια πληροφόρηση ότι βρίσκονταν σε κίνδυνο και γι’ αυτό θα έφευγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Οι αρχές εκτιμούν πως οι έξι εκτελεσθέντες δολοφονήθηκαν πριν προλάβουν να διαφύγουν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» - Intimenews

Οι αρχές εκτιμούν πως οι έξι εκτελεσθέντες δολοφονήθηκαν πριν προλάβουν να διαφύγουν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» - Intimenews

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα τέσσερα από τα έξι θύματα βρέθηκαν δολοφονημένα μέσα στο αυτοκίνητο. Ο 26χρονος οδηγός βγήκε από το ΙΧ και προσπάθησε να γλιτώσει, όπως κι ένας από τους επιβάτες. Και οι δύο βρέθηκαν νεκροί σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο. Ο 26χρονος οδηγός είναι μάλιστα ο μοναδικός σεσημασμένος για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα το 2020.

Λούτσα: Συνελήφθη Τούρκος υπήκοος στο «Ελ. Βενιζέλος»

Οι αρχές συνέλαβαν επίσης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έναν 32χρονο Τούρκο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας και τέσσερα φυσίγγια διαμετρήματος 9mm. Ο άνδρας θα ταξίδευε προς τη Μυτιλήνη και ερευνάται αν έχει σχέση με την εκτέλεση στη Λούτσα. Προς το παρόν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή. 

Πυροβολισμοί στη Λούτσα με έξι νεκρούς - Τους «γάζωσαν» με 25 σφαίρες

Η αστυνομία έχει στα χέρια της περιγραφές των δραστών του μακελειού από αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στο σημείο. Επίσης στο μικροσκόπιο βρίσκονται έξι κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των θυμάτων, στα οποία φαίνονταν τουρκικά μηνύματα, αλλά ήταν κλειδωμένα. 

Λούτσα: Ο πόλεμος των μαφιόζικων συμμοριών της Τουρκίας

Η μαφία των «Ντάλτων» έγινε γνωστή όταν μέλη της εκτέλεσαν στην Κωνσταντινούπολη το 2022 τον Γιόβιτσα Βούκοβιτς, αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Skalijari στο Μαυροβούνιο, ο οποίος ήταν καταζητούμενος της Interpol. 

Η εγκλημαυτική οργάνωση του Μπαρίς Μπογιούν είχε πραγματοποιήσεις επίσης τρεις επιθέσεις σε μια ώρα στο Νούρτεπε στις 19 Δεκεμβρίου 2021 με τον θάνατο του Μεχμέτ Εμρίν Καλκάν. Στις 25 Δεκεμβρίου 2022 δολοφονήθηκε μέσα σε καφετέρια που υπήρχαν μέλη της αντίπαλης συμμορίας Anucur, ο 25χρονος Ραμαζάν Αρσλάν, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο, μέλη της συμμορίας Anucur, δέχθηκαν επίθεση από τη συμμορία του Μπαρίς Μπογιούν ενώ βρίσκονταν με το όχημα τους στην είσοδο του Κερατίου Κόλπου. Ο ένας εκ των δύο σκοτώθηκε. Ένας από τους εκτελεστές τραυματίστηκε στο σημείο και συνελήφθη.

Σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τον Απρίλιο κατά της μαφίας του Μπαρίς Μπογιούν, συνελήφθησαν 131 άτομα και κατασχέθηκαν όπλα, σιδερογροθιές και ναρκωτικά. Ακολούθησε μία ακόμη εκτέλεση στις 4 Ιουνίου με καλάσνικοφ στο Μαχτσελιεβλέρ, ως αντίποινα από τη συμμορία Anucur ενώ δύο εβδομάδες αργότερα συνελήφθησαν 12 ύποπτοι ως κατηγορούμενοι για τη δολοφονία.

Στις 6 Αυγούστου έγινε η τελευταία επίθεση στο χωριό  Isere Chatonnay, 70 χιλιόμετρα από την πόλη της Λιόν στη Γαλλία με δύο νεκρούς οι οποίοι είχαν στη κατοχή τους πλαστά διαβατήρια Βουλγαρίας.

Ο Μπογιούν, έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για πληθώρα αδικημάτων, παραμένει όμως φυγάς και σύμφωνα με πληροφορίες ζει στην Ιταλία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top