Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί -Πλημμύρες σε Μαγνησία και Σποράδες

Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Η Μαγνησία και οι Σποράδες βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Daniel που πλήττει από χθες τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πολλά προβλήματα καταγράφονται επίσης στη Λαμία, την Κέρκυρα και την Πάτρα, ενώ μηνύματα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα, ώστε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και καθαρισμό φρεατίων στον Βόλο, τη Σκόπελο και τη Σκιάθο, ενώ έντονη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα.

Μάλιστα από τους κεραυνούς προκλήθηκαν αρκετές φωτιές, όπως αυτή που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ στη Σαμοθράκη. 

Κακοκαιρία Daniel:  Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη

Σύμφωνα με το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, χθες καταγράφηκαν περισσότεροι από 7.000 κεραυνοί. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 4/9/2023 σε Ανατολική Στερεά και Μαγνησία ο δορυφόρος κατέγραψε τοπικά περί τα 78mm βροχής σε 12 ώρες, σύμφωνα με Θοδωρή Κολυδά.

 

 

Κακοκαιρία Daniel: Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο τις επόμενες ώρες

Σήμερα, Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. 

Κακοκαιρία Daniel: Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» τις επόμενες ώρες

Επίσης, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στην Πιερία, την Ημαθία και τη Χαλκιδική, ενώ στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν επίσης η Ευρυτανία, η Φθιώτιδα και η Βοιωτία. 

Κακοκαιρία Daniel: «Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο την Ευρώπη»

Ανησυχητικά είναι όσα αναφέρει Γάλλος μετεωρολόγος σε αναρτήσεις του για την κακοκαιρία Daniel που επελαύνει αυτή τη στιγμή από τη χώρα. Ο Νάχελ Μπελγέρζε σημειώνει πως, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις των ελβετικών μοντέλων, θα πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη. 

 

 

«Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα σε αυτό που δείχνει να μετατρέπεται σε μεγάλη πλημμύρα στη Θεσσαλία, στην κεντρική Ελλάδα. Όλα τα μοντέλα κάνουν πρόβλεψη για πολύ υψηλή ποσότητα νερού την Τρίτη. Σε κάποιες περιοχές μπορεί να φτάσει στα 500mm μέσα σε 48 ώρες», αναφέρει σε μια από τις αναρτήσεις του ο Γάλλος μετεωρολόγος.

Κακοκαιρία Daniel: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και 7.000 κεραυνοί σε Βόλο και Πήλιο

Οι ζημιές από την κακοκαιρία Daniel στον Βόλο, το Πήλιο και τις Βόρειες Σποράδες είναι σημαντικές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεκάδες είναι οι κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια, αποθήκες και καταστήματα. 

Δρόμοι πλημμύρισαν στον Βόλο από την κακοκαιρία Daniel - magnesianews.gr

Δρόμοι πλημμύρισαν στον Βόλο από την κακοκαιρία Daniel - magnesianews.gr

Στη δίνη της κακοκαιρίας «Daniel» η χώρα - Φόβος για πλημμύρες στα καμμένα

Λόγω της κακοκαιρίας σταμάτησε η κίνηση των οχημάτων στον περιφερειακό του Βόλου καθώς αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο ύψος του Πανθεσσαλικού.

Το νερό κάλυψε τον δρόμο ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στη διασταύρωση Παπαδιαμάντη με Παγασών καθώς έχει δημιουργηθεί λίμνη και με δυσκολία διέρχεται αυτοκίνητο.

Κακοκαιρία «Daniel»: 112 για Θεσσαλία, Πιερία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα

Προβλήματα και στο Νοσοκομείο του Βόλου καθώς, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, το νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο. Η Πυροσβεστική έχει δώσει το βάρος της στο Νοσοκομείο ώστε να μην σημειωθεί βραχυκύκλωμα στο ηλεκτομηχανολογικό σύστημα.

Τα προβλήματα στον Βόλο είναι έντονα από την κακοκαιρία Daniel - magnesianews.gr

Τα προβλήματα στον Βόλο είναι έντονα από την κακοκαιρία Daniel - magnesianews.gr

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας απευθύνει ισχυρή σύσταση στους εργαζόμενους σε Δημόσιες Υπηρεσίες  στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων να μην προσέλθουν σήμερα  5-9-2023 στην εργασία τους. Επίσης απευθύνεται ισχυρή  σύσταση στους πολίτες για  αποφυγή  μετακινήσεων  μέχρι τη λήξη του φαινομένου.

Παράλληλα βγήκε απαγορευτκό απόπλου για το ιπτάμενο δελφίνο από την Αλόννησο προς τον Βόλο, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ. 

Κακοκαιρία Daniel: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου από την ΕΜΥ

Στη Ζαγορά του Πηλίου καταγράφηκε χθες στις 18:30 το μεγαλύτερο ύψος βροχής, που έφτασε τα 103 χιλιοστά. 

Κακοκαιρία Daniel: Καταστροφές σε καλλιέργειες στην Ηλεία

Η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στην Ηλεία και ειδικότερα στα χωριά Λούβρο, Υψηλόν και Βασιλάκι. 

Χθες, λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα η βροχόπτωση ήταν έντονη συνοδευόμενη από πολύ πυκνό χαλάζι που κάλυψε τα πάντα.

To χαλάζι κάλυψε τα πάντα στην Ηλεία - ilialive.gr

To χαλάζι κάλυψε τα πάντα στην Ηλεία - ilialive.gr

Μιλώντας στο ilialive.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλακίου, Ανδρέας Στάμος, ανέφερε πως προκλήθηκαν αρκετά προβλήματα, εστιάζοντας κυρίως στα ελαιόδεντρα, όπου οι ελιές σχηματίζουν πλέον στρώμα στο έδαφος.

Σοβαρά ήταν τα προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel σε περιοχές της Ηλείας - ilialive.gr

Σοβαρά ήταν τα προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel σε περιοχές της Ηλείας - ilialive.gr

Ακόμα σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, ενώ υπήρξαν και κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα κτίρια μέσα στο Βασιλάκι.

Κακοκαιρία Daniel: Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την Κέρκυρα

Παράλληλα ισχυρό μπουρίνι, έπληξε χθες το μεσημέρι την Κέρκυρα. Ανεμοστρόβιλος που σχηματίστηκε σε συνδυασμό με τους κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδρότηση και στη λειτουργία του αεροδρομίου. 

Λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, 8 πτήσεις δεν προσγειώθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις από αυτές μετέβησαν σε κοντινά αεροδρόμια. Περιοχές τόσο στην πόλη της Κέρκυρας όσο και στα περίχωρα έμειναν χωρίς ρεύμα.

Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρες στην Πάτρα

Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, στο ύψος των φαναριών στην Ανθείας με αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων. 

Επίσης, σύμφωνα με το tempo24.news ένα δέντρο έπεσε στην Ακτή Δυμαίων, στο ύψος του Αγίου Ανδρέα, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top