Κακοκαιρία Daniel: Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» τις επόμενες ώρες

Κολυδάς: Αναμένονται ακόμα και 300 χιλιοστά βροχής μέσα σε δύο μέρες!   

Στις περιοχές που θα πλήξει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία Daniel αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τον Σπύρο Λάμπρου.  

 Κακοκαιρία Daniel: Δέντρο έπεσε σε ταβέρνα στην Κέρκυρα!

Όπως τόνισε ο διευθυντής του εθνικού κέντρου της ΕΜΥ, η Πιερία είναι μία από τις περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία με ιδιαίτερη σφοδρότητα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο δυνατός αέρας θα εμποδίσει το νερό να πάει προς τη θάλασσα, μεγαλώνοντας το πρόβλημα στις χερσαίες περιοχές. 

Θ. Κολυδάς: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία Daniel  μέχρι την Πέμπτη

Θ. Κολυδάς: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία Daniel  μέχρι την Πέμπτη 

Η κακοκαιρία δε θα  περιορισθεί όμως εκεί καθώς θα πληγούν ιδιαίτερα όλες οι περιοχές από Κατερίνη μέχρι Μαγνησία και μέρος της Φθιώτιδας.

Κακοκαιρία «Daniel»: Κίνδυνος για πλημμύρες σε έξι περιοχές

Στη Θεσσαλία θα πληγούν  παραθαλάσσιες περιοχές της Λάρισας όπως και του Πηλίου, αλλά και πεδινές περιοχές.      

Θα πληγούν όμως και ορεινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, όπως στην Ευρυτανία. 

Κακοκαιρία Daniel: Η εξέλιξή της και οι περιοχές που θα πλήξει

Κακοκαιρία Daniel: Η εξέλιξή της και οι περιοχές που θα πλήξει 

Κακοκαιρία Daniel: Πού θα «χτυπήσει» στην Αττική και στην Πελοπόννησο  

Στη Στερεά Ελλάδα θα πληγεί εκτός από τη Φθιώτιδα και η Βοιωτία, με αρκετές περιοχές της Αττικής να επηρεάζονται ιδιαίτερα, όχι μόνο στα βόρεια του νομού αλλά και στα νότια,  φθάνοντας μέχρι την Αργολίδα και άλλες περιοχές Πελοποννήσου όπου δεν αποκλείεται να έχουμε έντονα φαινόμενα.

Όπως διευκρίνισε πάντως ο Θ. Κολυδάς, κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχουμε τόσο έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική, όσο σε άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, αν και ερωτηματικό παραμένει το πώς θα συγκρατηθούν τα νερά της βροχής σε περιοχές που κάηκαν το φετινό καλοκαίρι, όπως στην Πάρνηθα. Από την άλλη πλευρά, η έντονη βροχόπτωση μπορεί να βοηθήσει να σβήσει οριστικά η φωτιά στην Έβρο

Ένα άλλο στοιχεία που  προβληματίζει, όπως ανέφερε ο διευθυντής του κέντρου μελετών της ΕΜΥ στο Star, είναι ότι η κακοκαιρία Daniel θα διαρκέσει από σήμερα τα μεσάνυχτα μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα. Μάλιστα μέσα σε δύο μέρες σε περιοχές όπως οι Σποράδες θα πέσουν  300 χιλιοστά βροχής, αριθμός σπάνιος όπως επισήμανε ο Θ. Κολυδάς.      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top