Κακοκαιρία «Daniel»: 112 για Θεσσαλία, Πιερία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα

Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για την κακοκαιρία  Daniel / μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Συναγερμός έχει σημάνει για την κακοκαιρία «Daniel» με την κακοκαιρία να πλήττει ήδη τα βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Κακοκαιρία Daniel: Δέντρο έπεσε σε ταβέρνα στην Κέρκυρα!

Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους σε Θεσσαλία, Πιερία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα του 112 που εστάλη στους κατοίκους των περιοχών αυτών, σημειώνεται το εξής: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες – κεραυνοί – χαλαζοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες και για το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας».

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τις βραδινές ώρες, εστάλη και στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. 

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα 24ωρο σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει το βράδυ, θα διαρκέσει τουλάχιστον 24 ώρες και θα πλήξει τη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη Βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα με μεγάλα ύψη βροχής.

Οι τρεις φάσεις της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η κακοκαιρία θα έχει τις εξής τρεις φάσεις:

-Τη Δευτέρα η διαταραχή επηρεάζει από βορρά προς νότο τη χώρα

-Την Τρίτη επιδρά το (Χ) με επιφανειακό ρεύμα στα ανατολικά & ψυχρές μάζες (-14°C) στα 500 hPa

-Στο Ιόνιο έχουμε (-16°C) και την Τετάρτη το χαμηλό απομακρύνεται στροβιλιζόμενο

Ειδικότερα, η εξέλιξη της κακοκαιρίας: 

Δευτέρα

Σταδιακή μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες βασικά στη Μακεδονία, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα (επίπεδο συναγερμού 2 - πορτοκαλί προειδοποίηση).

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση από βορρά προς νότο.

Τρίτη

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, συμπεριλαμβανομένων των Β. Σποράδων, την κεντροανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Α-ΒΑ Πελοπόννησο κατά τόπους θα είναι έντονα (επίπεδο συναγερμού 2 - πορτοκαλί προειδοποίηση).

Άνεμοι: Β-ΒΑ 5 με 7 και στο Β. Αιγαίο 8 μποφόρ.

Τετάρτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, συμπεριλαμβανομένων των Β. Σποράδων, την κεντροανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Α-ΒΑ Πελοπόννησο (επίπεδο συναγερμού 2 - πορτοκαλί προειδοποίηση).

Άνεμοι: Α-ΒΑ 6 με 7 μποφόρ με ριπές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ως τα 8 μποφόρ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top