Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 105 κατηγορούμενοι χούλιγκαν

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου για την υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους όλοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή.

Αποκάλυψη Star: Κομβικός ο ρόλος του «τσιλιαδόρου» στη Νέα Φιλαδέλφεια

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέες Προφυλακίσεις Για Τον Φόνο Του Μιχάλη

Προφυλακιστέοι και οι 105 κατηγορούμενοι χούλιγκαν για τον φόνο του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια / Εurokinissi

Ο κύκλος των απολογιών που άνοιξε την Παρασκευή ολοκληρώθηκε και συνολικά αποφασίστηκαν 105 προφυλακίσεις. Την πόρτα των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών πέρασαν συνολικά από την περασμένη Παρασκευή 102 κατηγορούμενοι Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας αλβανικής καταγωγής.

Οι κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως είπε, δέχθηκαν επίθεση από την αντίπαλη ομάδα, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Αλέξης Κούγιας: «Υπάρχει βίντεο από το μαχαίρωμα του Μιχάλη Κατσουρή»

«Έσπασαν» τους χούλιγκανς σε μικρές ομάδες, θα κρατηθούν σε διάφορες φυλακές της χώρας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων. Επίσης ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.

Στο διαβιβαστικό των αρχών περιλαμβάνεται ωστόσο ακόμη ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Εκτιμήσεις ότι περίπου 20 χούλιγκανς κυκλοφορούν ελεύθεροι

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εκτιμάται ότι περίπου 20 χούλιγκανς έχουν διαφύγει της σύλληψης.

Εκτιμήσεις ότι περίπου 20 χούλιγκανς κυκλοφορούν ελεύθεροι

Περίπου 20 χούλιγκανς εκτιμάται ότι έχουν διαφύγει της σύλληψης / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Νέα Φιλαδέλφεια: Ψηλός και εύσωμος ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ευθεία παρέμβαση και προσβολή των θεσμών οι δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας

Στο μεταξύ θέση για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, πήρε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, κάνοντας λόγο για ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της ΕΕ και προσβολή των θεσμών της χώρας μας.

«Οι δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας» επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος.

Όπως σημειώνει, «η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

H αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις δηλώσεις του Κροάτη προέδρου / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Κροάτης πρόεδρος: «Αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θα ανοίξει βεντέτα»

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Μιλάνοβιτς, σε χθεσινές δηλώσεις του, επισήμανε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τους συλληφθέντες Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γιατί «πήγαν για να κάνουν επεισόδια», προσέθεσε, ωστόσο, ότι είναι πολίτες που έχουν δικαιώματα, ενώ «οι συνθήκες της δολοφονίας δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν έχουν γίνει γνωστές».

Συμπλήρωσε δε ότι «εάν η ελληνική κυβέρνηση κρατήσει και τους 100, θα είναι κάποιου είδους βεντέτα ή απόδοση συλλογικής ευθύνης». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top