Φωτιά Ρόδος: Δραματικές στιγμές για εθελοντές - πέρασαν μέσα από φλόγες 

Νέο μήνυμα εκκένωσης από το 112 για την περιοχή Κάλαθος 

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στη μεγάλη φωτiά στη Ρόδο με την Πυροσβεστική να επιχειρεί συνεχώς και την κατάσταση να είναι απελπιστική σε χωριά του νησιού, όπου έχουν καεί πολλά σπίτια,  Όμως όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του Star Κατερίνα Ρίστα, η  κατάσταση δεν ελέγχεται στα νότια του νησιού. Οι φλόγες έχουν ζώσει χωριά και έχουμε νέες εκκενώσεις. 

Φωτιά Ρόδος: Εφιαλτική παραμένει η κατάσταση όπως μετέδωσε η Κ. Ρίστα στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Ρόδος: Η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έγινε ποτέ σε φωτιά στη χώρα - Απομακρύνθηκαν 19.000 πολίτες

 

Ρόδος: Δραματικές στιγμές για εθελοντές που πέρασαν μέσα από τιςς φλόγες 

Τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές κατέγραψε βίντεο του rodosreport.gr. Σε αυτό φαίνεται οι εθελοντές περνούν με το όχημά τους δίπλα από τη φωτιά, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική λόγω των καπνών.

Ένας από τους εθελοντές ακούγεται μάλιστα να λέει «εδώ καιγόμαστε» και να ζητά οδηγό του οχήματος να κινηθεί πιο γρήγορα.

«Προχώρα, από πάνω μας είναι η φωτιά, στα δέντρα. Μην το σταματήσεις για κανέναν λόγο, προχώρα Γιάννη καίγονται τα παράθυρα»...

Αυτή την ώρα η προσπάθεια της Πυροσβεστικής επικεντρώνεται στο χωριό Ασκληπιείο, ενώ προηγουμένως εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των χωριών Γεννάδι, Βάτι, Μάλωνα και Μασσάρων.

Δύσκολη κατάσταση  και μεγάλλη έκταση καμένης έκκτασης στο Ασκκληπιείο

Υπάρχει πολύ μεγάλη έκταση καμένου, περιμετρικά του χωριού Ασκληπιείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, 6- 7 σπίτια έχουν καεί από τη φωτιά, ενώ υπάρχουν και πάρα πολλά με μικρότερες υλικές ζημιές, με καμένες πέργκολες, κήπους κτλ.

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τη φωτιά στη Ρόδο - «Ήταν σαν το τέλος του κόσμου»

Νωρίτερα, οι συνθήκες ήταν καλύτερες, ωστόσο, όσο περνάει η ώρα δυναμώνει ο αέρας, δυσχεραίνοντας το έργο της πυρόσβεσης. 

Στο σημείο αυτήν την ώρα πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. 

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Ρόδο: Κάηκαν σπίτια, ξενοδοχεία και μια εκκλησία

Από την πρώτη στιγμή, μάχη με τις φλόγες έδωσαν εθελοντές, πυροσβέστες, δασοκομάντο και ελικόπτερα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων, επιχειρούν από αέρος πλέον δύο Canadair.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο χωριό έχει φτάσει και φιλοζωική ομάδα, που έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε έναν σκύλο με εγκαύματα, ενώ αναζητούνται και άλλα αδέσποτα ζώα. 

Νέο μήνυμα εκκένωσης από το 112 για την περιοχή Κάλαθος 

Πριν λίγο νέο μήνυμα εκκένωσης εστάλη από το 112 για μια ακόμα περιοχή στη Ρόδο λόγω της φωτιάς.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κάλαθος, εκκενώστε τώρα προς Κολύμπια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» γράφει το μήνυμα. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top