Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τη φωτιά στη Ρόδο - «Ήταν σαν το τέλος του κόσμου»

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εφιαλτικές εικόνες από το νησί

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την ανεξέλεγκτη φωτιά στη Ρόδο, με τα ξένα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για μια «πραγματική κόλαση».

Φωτογραφίες και βίντεο από την πυρκαγιά βρίσκονται «στα πρωτοσέλιδα» μεγάλων εφημερίδων και ξένων ιστοσελίδων από όλη την Ευρώπη. 

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Ρόδο: Κάηκαν σπίτια, ξενοδοχεία και μια εκκλησία

«Τρομοκρατημένοι Βρετανοί εκλιπαρούν για βοήθεια τρέχοντας να σωθούν από την εμπόλεμη ζώνη των πυρκαγιών στη Ρόδο», γράφει στο κύριο θέμα της η βρετανική Daily Mail κάνοντας λόγο για «κόλαση που καταστρέφει το ελληνικό νησί».

Η Sky News αναφέρει σε εκτενές άρθρο τον πανικό που βίωσαν οι άνθρωποι στο νησί, με τίτλο: «Βρετανός τουρίστας αναφέρει ότι η προσπάθεια να ξεφύγει από τις φλόγες ήταν πραγματικά σαν το τέλος του κόσμου».

Συνεχή ενημέρωση παρέχει και ο Independent που ενημερώνει ζωντανά για την κατάσταση του νησιού, αναφερόμενος στους χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονται εκεί. 

«Παραθεριστές έτρεχαν πανικόβλητοι στην ακτή, έψαχναν για βάρκες», μεταδίδει η Bild. «30.000 τουρίστες απομακρύνθηκαν, οι φλόγες έφθασαν σε ξενοδοχεία», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ενώ η γαλλική Le Figaro γράφει: «Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Χιλιάδες τουρίστες εκκενώνουν μέσα στον πανικό το νησί της Ρόδου».

Ρεπορτάζ για τις φωτιές στη Ρόδο έκαναν και οι New York Times, με άρθρο που αναφέρει: «Οι φωτιές θέτουν σε κίνδυνο το νησί της Ρόδου». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top