Εφιάλτης δίχως τέλος στη Ρόδο: Κάηκαν σπίτια, ξενοδοχεία και μια εκκλησία

Μια προσαγωγή για τη φωτιά

Ακόμα μια εφιαλτική νύχτα πέρασαν κάτοικοι και τουρίστες στο νησί της Ρόδου με τη φωτιά να καίει τα πάντα στο πέρασμά της για πέμπτη συνεχή μέρα. Οι φλόγες έχουν κατακάψει δάσος και κατοικημένες περιοχές στα βόρεια, κεντρικά και νότια του νησιού, ενώ η ένταση των ανέμων αποτελεί ένα ακόμα δύσκολο έργο για τους πυροσβέστες. 

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, εκκενώθηκαν οι περιοχές Μάσαρη, Μαλώνας και Χαράκι με κατεύθυνση προς τη Ρόδο. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών της Λίνδου και της Καλάθου καθώς και του οικισμού των Πεύκων, ενώ είχε προηγηθεί μήνυμα από το 112 για τους οικισμούς Γεννάδι και Κιοτάρι.

Πύρινη κόλαση στη Ρόδο / Eurokinissi

Η φωτιά πέρασε και από το χωριό Λαέρμα, όπου έκαψε ένα σπίτι και την εκκλησία του νεκροταφείου. Στο Κιοτάρι, κάηκαν ξενοδοχεία, καταστήματα και αυτοκίνητα.

Ρόδος: Η φωτιά «μπήκε» στο χωριό Λάερμα και καίει σπίτια

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, μεταξύ των οποίων και αυτά από Τουρκία και Κροατία. Τις επόμενες ώρες θα φτάσουν στη Ρόδο επιπλέον πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Πειραιά. 

Πύρινη κόλαση στη Ρόδο / Eurokinissi

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 204 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 39 οχήματα ενώ ήδη έφτασαν στο νησί τα 2 C-130 που μετέφεραν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Φωτιά Ρόδος: Προσήχθη ένα άτομο

Στην προσαγωγή ενός άνδρα προχώρησαν οι Αρχές της Ρόδου, μετά από καταθέσεις και μαρτυρίες εθελοντών. Ο άνδρας φέρεται να κινείτο στην περιοχή Απόλλωνα.

Παράλληλα, το Λιμενικό απεγκλώβισε χιλιάδες άτομα διά θαλάσσης από τις περιοχές Γεννάδι και Κιοτάρι, ενώ στην προσπάθεια συνέδραμαν και ιδιωτικά σκάφη. Συνολικά υπολογίζεται ότι έχουν απεγκλωβιστεί 2.500 άτομα, που φιλοξενούνται σε γυμναστήρια, πλοία και σχολεία.

Γραμμή επικοινωνίας για τουρίστες – Ενεργοποίηση Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου για να διευκολυνθεί η εκκένωση ξένων πολιτών στην Ελλάδα λόγω των εν εξελίξει δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Εκτός από το τηλέφωνο επικοινωνίας 0030 - 210 3681730, η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών έχει θέσει στη διάθεση των ξένων πολιτών που έχουν ανάγκη αρωγής και τα τηλέφωνα 210-3681259 και 210-3681350.

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακαλεί τόσο τους Έλληνες όσο και τους ξένους πολίτες που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο να επικοινωνούν απευθείας και αποκλειστικά με την Πολιτική Προστασία στο τηλέφωνο 112.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top