Πόσες μέρες θα κρατήσει το νέο κύμα καύσωνα

Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά

Το σημερινό μελτέμι έδωσε μια ανάσα σε όλους, «σπάζοντας» το ασφυκτικό κοκτέιλ ζέστης και άπνοιας. Και αυτή η εβδομάδα που ξεκινά, όμως, θα χαρακτηρίζεται από υψηλές θερμοκρασίες.

Καύσωνας: Μικρή «ανάσα» δροσιάς - Πότε επιστρέφουν τα 40αρια

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, αν και είχαμε προσωρινή «ανάσα» από το μελτέμι στο Αιγαίο, παραμένουν υψηλές οι θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά. 

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται με 43άρια από την Πέμπτη, που αναμένεται να κρατήσει μέχρι και την Κυριακή.

Μάλιστα η μεγάλη διάρκεια των θερμών ημερών θα δυσχεράνει την κατάσταση, τόνισε ο κ. Κολυδάς.

Αναλυτικά η πρόγνωση 

Από τη Δευτέρα (17/07) έως την Τετάρτη (19/07), η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη στα ανατολικά. αλλά θα ανέβει στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά 41 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας «Κλέων»: «Έλιωσε» με 44άρια η Κρήτη - «Καμίνι» η Αττική

Νέο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη

Νέο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη

Η ΕΜΥ προειδοποιεί πως, την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα φτάσει - κατά τόπους - στα ηπειρωτικά τους 41-43, στα νησιά του Ιονίου τους 39-41, στα νησιά του Αιγαίου τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top