Καύσωνας: Μικρή «ανάσα» δροσιάς - Πότε επιστρέφουν τα 40αρια

Πώς θα λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας

Χαλαρώνει έστω και για λίγο ο κλοιός του καύσωνα που είχε περικυκλώσει τη χώρα με υψηλές θερμοκρασίες. Η ανάσα ωστόσο δε θα είναι μεγάλη καθώς αναμένεται να εξασθενήσουν οι άνεμοι προς το τέλος της εβδομάδας που μας έρχεται και ο υδράργυρος «θα κοκκινίσει» και πάλι. 

Καλύτερα είναι σήμερα, Κυριακή, τα πράγματα καθώς ο υδράργυρος έδειξε πάνω απο 40 βαθμούς Κελσίου μόνο στην Κρήτη και συγκεκριμένα 40.4 στο Πετροκεφάλι Μοπιρών και 40.7 στη Σίβα Ηρακλείου, ενώ 39 «έπιασε» το θερμόμετρο στο Γύθειο και την Πάτρα.

Καύσωνας: Αγριεύει ο «Κλέων» - Καμίνι όλη η χώρα με 44άρια

Στην Αττική η πιο υψηλή θερμοκρασία ήταν οι 38 βαθμοί Κελσίου που καταγράφηκε στην Καλλιθέα. Στο Σύνταγμα το θερμόμετρο δεν ανέβηκε πάνω από 36 βαθμούς. Ωστόσο, παρόλο που ήταν η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων με τα μαγαζιά ανοιχτά, η κίνηση ήταν υποτονική, λόγω της ζέστης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Θοδωρή Κολυδά, έρεχεται νέο κύμα καύσωνα μέσα στην εβδομάδα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και πάλι από την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Πώς θα λειτουργήσει η Ακρόπολη

Λαμβάνοντας υπόψη επικαιροποιημένη ενημέρωση από την ΕΜΥ για σχετική υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών ενημερώνει ότι σήμερα, Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακροπόλεως θα αναστείλει τη λειτουργία του κατά τις μεσημβρινές ώρες με τελευταία είσοδο στις 13.00 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.00.

Καύσωνας Κλέων: Στα ύψη ο υδράργυρος - Οι περιοχές που θα «βράσουν»

Σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων. Από αύριο, Δευτέρα 17 Ιουλίου, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι επανέρχονται στο κανονικό ωράριο λειτουργίας τους, 08:00-20:00.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top