Ίος: Ο Μαξ πέθανε αφού πέρασε μια μέρα να ψάχνει τον φίλο του

Απαντήσεις στους θανάτους των δύο Ιρλανδών θα δώσουν οι νεκροψίες

Τις σορούς των παιδιών τους παρέλαβαν χθες οι τραγικοί γονείς των δύο Ιρλανδών, που έχασαν τη ζωή τους στην Ίο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους. 

Ίος: Η ιατροδικαστική εξέταση δίνει απαντήσεις για τον θάνατο των 2 νέων

Οι συγγενείς τους αναζητούν απεγνωσμένα απαντήσεις για τα αίτια των δύο θανάτων και αναμένεται να τις πάρουν σήμερα από τη νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει σήμερα στο νεκροτομείο του Πειραιά. 

Ίος: Νέα στοιχεία για την τραγωδία

Ο ένας από τους 17χρονους βρέθηκε νεκρός σε ένα χωράφι με τραύμα στο κεφάλι. Ο δεύτερος έχασε τις αισθήσεις του ενώ βρισκόταν στο λιμάνι του νησιού κι ετοιμαζόταν να αναχωρήσει σε κατάσταση σοκ μετά από τον θάνατο του φίλου του. 

Ίος: Νεκροί δύο 17χρονοι Ιρλανδοί που γιόρταζαν την αποφοίτησή τους

Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας της Ίου εκτιμούν ότι το τραύμα στο κεφάλι του 17χρονου Άντριου προήλθε από πτώση, ωστόσο οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. 

O 17χρονος Άντριου βρέθηκε νεκρός σε χωράφι στην Ίο με τραύμα στο κεφάλι

O 17χρονος Άντριου βρέθηκε νεκρός σε χωράφι στην Ίο με τραύμα στο κεφάλι

Όπως έχει γίνει έως τώρα γνωστό ο νεαρός διασκέδαζε σε μπαρ του νησιού και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Κατά την επιστροφή του στο δωμάτιο, όπου διέμενε, μάλλον έχασε τον δρόμο κι έπεσε σε χωράφι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Η εξαφάνισή του δηλώθηκε από τους φίλους του το επόμενο πρωί και μετά από κινητοποίηση εντοπίστηκε νεκρός. 

'Ιος: Eκατοντάδες Ιρλανδοί φεύγουν άρον άρον από το νησί μετά την τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο να κατανάλωσαν νοθευμένα ποτά, το οποίο θα διαπιστωθεί από τις τοξικολογικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν σήμερα. 

Η εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στην Daily Mail, ανέφερε πως ο νεαρός που βρέθηκε νεκρός σε χωράφι είχε τραύματα στον λαιμό και τον κεφάλι που υποδηλώνουν πτώση, όμως διερευνάται και το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειες. 

Όσο για το ενδεχόμενο τα δύο παιδιά να είχαν καταναλώσει ποτά «μπόμπες», τόνισε:

«Τα ποτά που κατανάλωσαν αυτός και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν παραποιηθεί, οδηγώντας τον στην κατάσταση που βρισκόταν όταν έφυγε από το μπαρ νωρίς το Σάββατο για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του».

Ίος: Ο Μαξ τύπωσε αφίσες για να βοηθήσει στον εντοπισμό του κολλητού του

Σύμφωνα με την Daily Mail, o Μαξ Γουόλ κατέρρευσε και πέθανε αφότου είχε περάσει μια μέρα μόνος του, βαθύτατα στενοχωρημένος και αναζητώντας τον φίλο του που τελικά έχασε τη ζωή του.

Ανησυχούσε τόσο πολύ για τον κολλητό του φίλο, που πήγε σε ένα τυπογραφείο στην Ίο και έφτιαξε αφίσες ώστε να βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Στη συνέχεια τις μοίρασε στους κατοίκους του νησιού και τις τοποθέτησε σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Δυστυχώς η είδηση του θανάτου του τον συνέτριψε. Αποφάσισε να επιστρέψει πίσω στο Δουβλίνο, αφού δεν μπορούσε να αντέξει τον χαμό του κολλητού του φίλου. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο νεαρός κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Ίου την Κυριακή έχοντας μαζί το σακίδιο και το τηλέφωνό του. Δεν άντεξε όμως την απώλεια του φίλου του, και άφησε την τελευταία του πνοή ενώ περίμενε το πλοίο.

Σύμφωνα με τους φίλους του, ήταν «συντετριμμένος» από τον θάνατο του Άντριου και αποφάσισε ότι «το πάρτι τελείωσε» και έφτιαξε τις βαλίτσες του.

Ίος: Σε σοκ οι κάτοικοι στο νότιο Δουβλίνο

Σε σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι στο νότιο Δουβλίνο, σύμφωνα με τον διευθυντή του Κολλεγίου, όπου φοιτούσαν οι δύο 17χρονοι.

Στο σχολείο τους έχουν ανοιχτεί δύο βιβλία συλλυπητηρίων, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Παράλληλα, προγραμματίζονται λειτουργίες στη μνήμη των δύο παιδιών.

Ίος: «Ήταν πανέξυπνοι, θα άφηναν το στίγμα τους στον κόσμο»

«Είναι τραγωδία. Είμαστε όλοι τραυματισμένοι. Αυτοί οι δύο νέοι θα είχαν αφήσει το στίγμα τους στον κόσμο. Ήταν πανέξυπνοι νέοι. σπουδαίοι παίκτες ράγκμπι και ο Άντριου ήταν επίσης ένας ικανός ποδοσφαιριστής που έπαιζε για την Belmont. Θα έπρεπε να γιορτάζουμε τις επιτυχίες τους, αλλά οι γονείς τους είναι σε ένα πλοίο με δύο κουτιά που περιέχουν τα σώματα των γιων τους», είπε ο διευθυντής του Κολεγίου.

Τέλος στο νησί βρίσκονται Ιρλανδοί ντετέκτιβ για να βοηθήσουν την τοπική αστυνομία στις έρευνές της.

Ίος: Φεύγουν από το νησί οι Ιρλανδοί

Η είδηση του θανάτου προκάλεσε σοκ στους συμμαθητές τους που ψάχνουν τρόπο να εγκαταλείψουν το νησί, σύμφωνα με ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης. Το ίδιο και εκατοντάδες άλλοι Ιρλανδοί που βρίσκονται στην Ίο.

Συντετριμμένος είναι ο πατέρας του Άντριου, Γκάβιν, καθώς δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τον χαμό του παιδιού του, σύμφωνα με όσα είπε στη Daily Mail ένας οικογενειακός φίλος. «Έχασα το αγαπημένο μου αγόρι», λέει. «Ο Gavin περιέγραψε τον Andrew ως το “αγαπημένο του αγόρι” σε ένα μήνυμα προς εμένα. Ο Gavin είναι ένας πολύ δοτικός άνθρωπος, όπως και όλη του η οικογένεια».

«Ο παππούς του Andrew, ο Τζο, είναι γιατρός και είναι και οι δύο πολύ περήφανοι για τον Andrew, ο οποίος βρισκόταν στην ακμή της ζωής του. Πρόκειται για μια καταστροφική τραγωδία. Είναι ανεξήγητο. Αυτός και ο Max ήταν τόσο νέοι. Δεν ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό. Θρηνούμε και για τις δύο οικογένειες», συμπλήρωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top