Ναυάγιο στην Πύλο: Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός

«Στον αέρα» το debate

Σε κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους προχώρησε ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο.

Πύλος: Το σκάφος λίγο πριν το ναυάγιο - «Τα γυναικόπαιδα ήταν στα αμπάρια»

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ο πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 για τα θύματα του τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία».

Πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο / Eurokinissi

Μέχρι στιγμής 79 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα κοντά στην Πύλο ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 700 μετανάστες. 

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.  Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος είχε αναχωρήσει από το Τομπρούκ της Αιγύπτου και βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο / Eurokinissi

«Στον αέρα» το debate

Έντονος προβληματισμός επικρατεί γύρω από τη διεξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών που έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ. 

Πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από δημοσιεύματα περί σκέψεων ακύρωσης του debate, αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει επίσημο αίτημα για σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top