Πύλος: Το σκάφος λίγο πριν το ναυάγιο - «Τα γυναικόπαιδα ήταν στα αμπάρια»

Φωτογραφία ντοκουμέντο λίγο πριν την πολύνεκρη τραγωδία

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το κατάμεστο πλοίο, λίγο πριν το ναυάγιο / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μουδιασμένη παρακολουθεί η Ελλάδα την τραγωδία που σημειώθηκε στην Πύλο, με το ναυάγιο με μετανάστες. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 79 σοροί, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί και άλλο όσο παιρνούν οι ώρες, ενώ η επιχείρηση διάσωσης στο Ιόνιο συνεχίζεται.

Ναυάγιο Πύλος: Στους 78 οι νεκροί - Πληροφορίες για 700 επιβαίνοντες

Οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 700 επιβαίνοντες στο πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά που σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι επιζώντες ήταν κλεισμένοι στα αμπαριά και δεν κατάφεραν να βγουν όταν το πλοίο άρχισε να βυθίζεται.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο που έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και δείχνει το πλοίο πριν το ναυάγιο προκαλεί ανατριχίλα. Δεκάδες άνθρωποι είναι στιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον και οδηγούνται στον θάνατο. 

Πύλος: Φωτογραφία ντοκουμέντο από το πλοίο γεμάτο μετανάστες πριν το ναυάγιο

Μέχρι στιγμής, το λιμενικό έχει ανασύρει ζωντανούς 104 ανθρώπους που μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα για να τους παρέχουν πρώτες βοήθειες και φιλοξενία. Από αυτούς, οι 26 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα ή ή υποθερμία, όλοι άνδρες, νέοι και μεσήλικες. 

Επιζώντες ναυαγίου στην Πύλο

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 μετανάστες που επέβαιναν στο αλιευτικό πλοίο, ενώ οι αγνοούμενοι παραμένουν δεκάδες / Φωτογραφίες Intime

Ναυάγιο στην Πύλο

Το πλοίο που ξεκίνησε από το Τομπρούκ της Λιβύης για την Ιταλία βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, στο πιο βαθύ σημείο της θάλασσας της Μεσογείου.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφη. 

Τραγωδία στο Ιόνιο - Ναυάγιο με μετανάστες

Οι διασωθέντες είναι όλοι άνδρες / Φωτογραφία Eurokinissi 

Πύλος: Η στιγμής της διάσωσης επιζώντων

Την ίδια ώρα, ανατριχίλα προκαλεί βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών, που προσπαθούσαν να παραμείνουν ζωντανοί στα παγωμένα νερά του Ιονίου.

Τα πλάνα είναι από Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης και τα έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Η στιγμή της διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Πύλου / Βίντεο Open

«Συνεχίζουμε να επιχειρούμε ανοιχτά της Πύλου και θα το κάνουμε και τη νύχτα, με τη συνδρομή του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας» επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ο Νικόλαος Αλεξίου, Πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top