Ναυάγιο Πύλος: Στους 78 οι νεκροί - Πληροφορίες για 700 επιβαίνοντες

Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου, μετά τη βύθιση πλοίου που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνέχεια και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία έχουν ανασυρθεί 78 σοροί.

Αναβάλλεται η ομιλία Μητσοτάκη στην Πάτρα λόγω του ναυαγίου στην Πύλο

Την ίδια ώρα, υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αλιευτικό σκάφος επέβαιναν περισσότερες από 700 άνθρωποι.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί ζωντανοί 104 άνθρωποι και οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων διασωθέντων συνεχίζονται.

Ναυάγιο στην Πύλο

Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου / Φωτογραφία Intime

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Πύλος: Αρνήθηκε βοήθεια το αλιευτικό σκάφος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αλιευτικό σκάφος είχε ξεκινήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης για την Ιταλία. 

Το μεσημέρι της Τρίτης εντοπίστηκε από τη Frontex, αλλά και παραπλέοντα σκάφη, χωρίς να ζητάει βοήθεια. 

Πύλος: 104 οι διασωθέντες - Μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αρχών και των φορέων στην Καλαμάτα, για την περίθαλψη και την φροντίδα των 104 μεταναστών που διασώθηκαν από το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους που σημειώθηκε 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου σε διεθνή ύδατα. 

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος βρίσκεται στην Καλαμάτα, έχει δημιουργηθεί ένα υπαίθριο ιατρείο στην περιοχή του λιμανιού, όπου εξετάζονται όσοι χρήζουν ιατρικής φροντίδας.

Στην Καλαμάτα μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου

Στην Καλαμάτα μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες από το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο / Φωτογραφίες Intime

Ναυάγιο Πύλος: 104 οι διασωθέντες

Παράλληλα, τόνισε ότι έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, εκτός από το νοσοκομείο της Καλαμάτας και τα νοσοκομεία της Κυπαρισσίας, της Σπάρτης και της Τρίπολης, ενώ στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει φθάσει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από όμορους νομούς, αλλά και από την Αθήνα». Επίσης, ο Γιάννης Καρβέλης ανέφερε ότι «έχει ήδη δημιουργηθεί ένας πρόχειρος χώρος φιλοξενίας των μεταναστών στις παλιές αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας, μέχρις ότου ληφθεί απόφαση για την μετακίνηση των μεταναστών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «ο Δήμος έχει ανοίξει τον χώρο που υπάρχει στο λιμάνι της πόλης, ενώ έχει φροντίσει, σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα, να έλθουν στρώματα, κουβέρτες και ότι άλλο χρειάζεται». Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν εγκατασταθεί παροχή νερού, χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες, τέντες, ενώ υπάρχει ήδη κινητοποίηση για την παρασκευή και την διανομή φαγητού στους μετανάστες».    

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ανδρέας Τσουκαλάς μιλά για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top