Ίλιον: Ξεκίνησε μετ' εμποδίων η δίκη για τον ομαδικό βιασμού του 15χρονου

Στο εδώλιο 12 κατηγορούμενοι

«Φώναζα και μου έβαζαν μαξιλάρι στο στόμα για να μην ακούγομαι» είπε ο 15χρονος στους αστυνομικούς- αποκλειστικό Αλέξανδρου Γύγου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 27/12/22

Μετ' εμποδίων ξεκίνησε η δίκη για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον από ομάδα ανηλίκων. Μάλιστα, λίγο έλειψε η έναρξη της δίκης να «τιναχτεί» στον αέρα, μετά τις αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων ότι η αίθουσα ήταν ακατάλληλη για την ακροαματική διαδικασία. 

Ίλιον: «Δεν ξέρω, δεν είδα» λένε οι εμπλεκόμενοι - Έρχονται νέα εντάλματα

Ειδικότερα, διαμαρτυρήθηκαν ότι η αίθουσα του Πρωτοδικείου στην οδό Δέγλερη ήταν πολύ μικρή, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων -που έχουν προφυλακιστεί- έχουν κολλήσει ψώρα και υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης.

Ίλιον: «Φώναζα και μου έβαζαν μαξιλάρι στο στόμα για να μην ακούγομαι»

Οι διαμαρτυρίες τους δεν εισακούστηκαν και για περίπου δύο ώρες αποχώρησαν από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Τελικά, βρέθηκε μεγαλύτερη αίθουσα για τη σημερινή συνεδρίαση και η δίκη ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών.

 

Το εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον που είχε γίνει το κολαστήριο του 15χρονου/ Eurokinissi Mιχάλης Καραγιάννης

Το εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον που είχε γίνει το κολαστήριο του 15χρονου/ Eurokinissi Mιχάλης Καραγιάννης

Οι επόμενες συνεδριάσεις έχουν προγραμματιστεί σε αίθουσες του Εφετείου.

Ομαδικός βιασμός 15χρονου από συμμαθητές του - Στο εδώλιο 12 κατηγορούμενοι 

Η κόλαση για τον 15χρονο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα βίντεο που τραβούσαν οι φερόμενοι δράστες έπεσε στα χέρια ενός κοριτσιού, το οποίο ενημέρωσε έναν φίλο της που γνώριζε τους γονείς του 15χρονου. 

Το εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον που είχε γίνει το κολαστήριο του 15χρονου/ Eurokinissi Mιχάλης Καραγιάννης

'Ιλιον: Αυτό είναι το σπίτι-κολαστήριο όπου βίωνε τον εφιάλτη ο 15χρονος

Αμέσως οι γονείς προσέγγισαν το παιδί τους, ο 15χρονος τους αποκάλυψε όσα μαρτυρικά ζούσε και στη συνέχεια οι γονείς προχώρησαν σε καταγγελία για ομαδικό βιασμό. 

Ίλιον: Αποκλειστικό Star - «Δεν ήμουν μπροστά στον βιασμό του 15χρονου»

Ο 15χρονος κατέθεσε στις αρχές ότι τον είχαν βιάσει τουλάχιστον 6-7 φορές, χρησιμοποιώντας κάποιες φορές και σκουπόξυλο, του έκαναν bullying και τον απειλούσαν πως αν μιλούσε θα δημοσίευαν τα βίντεο με τις φρικαλεότητες που έκαναν εις βάρος του. 

Φρίκη στο Ίλιον: Οκτώ 15χρονοι βίαζαν συμμαθητή τους και τραβούσαν βίντεο

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 12 ανήλικοι κατηγορούμενοι, οκτώ αγόρια και τέσσερα κορίτσια.  Δικάζονται για τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού ανηλίκου, της συμμετοχής σε συμμορία και της κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού.
Πρώτοι μάρτυρες στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν οι γονείς του 15χρονου αγοριού.

Ίλιον: «Είμαστε σε άθλια κατάσταση, εμπλέκεται το παιδί μου»

Οι έξι μήνες της προσωρινής κράτησης των έξι ανηλίκων κατηγορουμένων που βρίσκονται στις φυλακές, συμπληρώνονται στις 21 Ιουνίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top