Δολοφονία Καραϊβάζ: Θα έδινε το όνομα αρχινονού της Greek Mafia

Το συμβόλαιο θανάτου, ο πολυτελής βίος του bodybuilder και ο «Θαμνάκιας»

Τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ αναζητούν πλέον οι αρχές μετά από τις συλλήψεις των δύο αδελφών, που φέρονται να είναι οι εκτελεστές του δημοσιογράφου, αλλά και το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το συμβόλαιο θανάτου για τον Γιώργο Καραϊβάζ κόστισε 300 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο λόγος της εκτέλεσής του αναζητάται στα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ανοίγουν 25 συμβόλαια θανάτου μετά τις συλλήψεις 

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, που ασχολούταν με το οργανωμένο έγκλημα. Αυτό που ενδιέφερε τον Γιώργο ήταν να προχωρήσουν οι έρευνες μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας. Προφανώς, ο Γιώργος θα είχε κάποιες πληροφορίες που κάποιοι δε θα ήθελαν ποτέ να γραφτούν», είπε ο δικηγόρος της συζύγου του δημοσιογράφου, Απόστολος Λύτρα στο Mega. 

Εκτιμάται ότι το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του Γιώργου Καραϊβάζ κόστισε 300.000 ευρώ - Eurokinissi

Εκτιμάται ότι το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του Γιώργου Καραϊβάζ κόστισε 300.000 ευρώ - Eurokinissi

Από την πλευρά της η δικηγόρος της μητέρας του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, μιλώντας, επίσης, στο Mega αποκάλυψε πως ο δημοσιογράφος θα κατέθετε πολύ σημαντικά στοιχεία για την Greek Mafia. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι λέει στις δύο καταθέσεις του ο ιδιοκτήτης του βαν 

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν μάρτυρας σε μία υπόθεση που αφορούσε την Greek Mafia και γνωρίζω ότι θα κατέθετε, είχε πει ότι θα τα πει όλα. Υπάρχουν αυτά που έλεγε, τα έγραφε στο blog του, ότι γνώριζε ποιος είναι ο "Άρχοντας της Νύχτας". Είχε πει επίσης ότι γνώριζε ποιος κάνει τις δολοφονίες», δήλωσε η κυρία Παυλέα.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ εκτιμάται ότι θα κατέθεται στην αστυνομία ονόματα για την Greek Mafia - Intimenews

Ο Γιώργος Καραϊβάζ εκτιμάται ότι θα κατέθεται στην αστυνομία ονόματα για την Greek Mafia - Intimenews

Η δικηγόρος τόνισε πως στην κατάθεσή που σκόπευε να δώσει για την υπόθεση ο Γιώργος Καραϊβάζ θα έδινε στοιχεία για όσους εκτελούσαν δολοφονίες, θα κατονόμαζε τον "Άρχοντα της Νύχτας", αλλά και θα αποκάλυπτε ποια ήταν τα άτομα εκείνα, τα οποία δεν ανήκαν στον χώρο της νύχτας, που συνεργάζονταν μαζί του.

Γιώργος Καραϊβάζ: Με πολυτελή αυτοκίνητα κυκλοφορούσε ο bodybuilder

Με έξι πολυτελή και γρήγορα αυτοκίνητα κυκλοφορούσε ο 40χρονος bodybuilder που συνελήφθη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας

Τα ακριβά αυτά γούστα του θα δρομολογήσουν τις επόμενες μέρες και έλεγχο από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ώστε να διασταυρωθεί εάν οι πηγές των εσόδων του προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες που έχουν σχέση με τα κυκλώματα της νύχτας. 

Οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία Καραϊβάζ φέρονται να μην είχαν επαφές για έναν χρόνο τουλάχιστον - Intimenews

Οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία Καραϊβάζ φέρονται να μην είχαν επαφές για έναν χρόνο τουλάχιστον - Intimenews 

Γιώργος Καραϊβάζ: Δεν μιλιόντουσαν τα αδέλφια που συνελήφθησαν 

Επίσης, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί τα δύο αδέλφια είχαν διακόψει τις επαφές τους για τουλάχιστον έναν χρόνο και φαίνεται πως άρχισαν να ξαναμιλάνε λίγες μέρες πριν τη σύλληψή τους. 

Καραϊβάζ: ‘Αλλοθι με αναρτήσεις στα social media από τους κατηγορούμενους

Οι συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να καλέσει για ανωμοτί κατάθεση και τα άλλα δύο πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Οι αρχές εξετάζουν ενδεχόμενη συμμετοχή των τεσσάρων ανδρών σε τουλάχιστον δύο ακόμα ανθρωποκτονίες, ανάμεσά τους και αυτή του πυγμάχου Χαρίλαου Κοντογιώργη, γνωστού και με το ψευδώνυμο «Dirty Harry».

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα ύποπτα εγκαίνια

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, τους προηγούμενους μήνες ο 40χρονος είχε κάνει εγκαίνια σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Δυτική Αττική. Όμως η Οικονομική Αστυνομία διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε άλλον ιδιοκτήτη. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Πάνω από 300 βίντεο εξέτασε η ΕΛ.ΑΣ με το λευκό βαν

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο bodybuilder έχει στην ιδιοκτησία του 1 βενζινάδικο και ποσοστό σε ένα ακόμα, καθώς και μια επιχείρηση ενοικιάσεων μοτοσικλετών στη Σαντορίνη. Η σύντροφός του φέρεται να διατηρεί καφετέρια στου Ζωγράφου.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το… ραντεβού στην εκκλησία

Από την έρευνα των αρχών προέκυψε ότι τα δύο αδέλφια πέντε μέρες πριν από τη σύλληψή τους είχαν βρεθεί στην εκκλησία. Μάλιστα άρχισαν να έχουν ξανά επαφές μετά τη δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ της πληροφορίας για την καταγραφή του λευκού βαν και του ελέγχου που έκανε η οικονομική αστυνομία στην εταιρεία καθαρισμού του 48χρονου.

Ο 40χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία Καραϊβάζ φέρεται να έκανε πολυτελή ζωή και εμφανίζεται ιδιοκτήτης βενζινάδικου και εταιρείας ενοικιάσεως μοτοσικλετών στη Σαντορίνη - Eurokinissi

Ο 40χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία Καραϊβάζ φέρεται να έκανε πολυτελή ζωή και εμφανίζεται ιδιοκτήτης βενζινάδικου και εταιρείας ενοικιάσεως μοτοσικλετών στη Σαντορίνη - Eurokinissi

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο… «Θαμνάκιας» και ο προμηθευτής των κινητών

Από τις έρευνες έχει προκύψει πως ο υπεύθυνος του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, από τον οποίο είχαν πάρει τα πακιστανικά τηλέφωνα οι δύο συλληφθέντες είχε στείλει ένα sms σε 54χρονο ποινικό, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποιο είναι το κρίσιμο λάθος που έκαναν οι δράστες   

Το sms φέρεται να το έστειλε λίγο μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου, ενώ από τα δεδομένα που χορήγησαν οι εταιρείες τηλεφωνίας, δεν ήταν η πρώτη φορά που επικοινωνούσαν. 

Το λευκό βαν με το οποίο διέφυγαν οι φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας Καραϊβάζ - Intimenews

Ο 54χρονος μάλιστα είχε προμηθευτεί και άλλες κάρτες SIM από το συγκεκριμένο κατάστημα, οι οποίες είχαν βρεθεί στο πλαίσιο έρευνας στο σπίτι του το 2015. Τότε είχε συλληφθεί ως αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης με ένα ακόμα άτομο, τον επονομαζόμενο «Θαμνάκια», το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται επίσης στη δικογραφία της δολοφονίας Καραϊβάζ.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα 3 ακόμη άτομα που εμπλέκει η ΕΛ.ΑΣ. 

Ο συγκεκριμένος είναι έγκλειστος στις φυλακές με πολυετή κάθειρξη και είχε κι εκείνος επικοινωνία με τον υπεύθυνο του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας. 

«Είχαμε τυπικές σχέσεις, στο παρελθόν του έστελνα για να τον ξεματιάζω», είπε ο προμηθευτής των τηλεφώνων, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για τη σχέση του με τον έναν από τους δύο άνδρες.

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι προσπάθειες του 40χρονου να «χτίσει» άλλοθι

Υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 του 40χρονου, ο οποίος μιλάει στο τηλέφωνο με άγνωστο άτομο και το προτρέπει να μάθει για τον «Θαμνάκια».

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αυτό είναι το λευκό βαν το οποίο χρησιμοποιήθηκε

Στη συνέχεια όμως ακολουθούν δύο νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες, στις οποίες οι αστυνομικοί διαπιστώνουν μια ύποπτη μεταστροφή του 40χρονου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δε γνωρίζει τον «Θαμνάκια» και ότι ανέφερε τυχαία το όνομά του. Πριν ολοκληρώσει μάλιστα την κλήση του ο 40χρονος φέρεται να επιμένει και να λέει στους συνομιλητές του ότι δεν έχει σχέσεις με «μπράβους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top