Γιώργος Καραϊβάζ: Πάνω από 300 βίντεο εξέτασε η ΕΛ.ΑΣ με το λευκό βαν

Ο ένας από τους συλληφθέντες προσπάθησε να χτίσει άλλοθι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μετά και από τις συλλήψεις δύο αδελφών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς κατέληξε η ΕΛ.ΑΣ. στο λευκό βαν

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών κινήθηκαν μεθοδικά και με προσοχή, καθώς για την ελληνική αστυνομία η εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου ήταν ζήτημα τιμής. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποιο είναι το κρίσιμο λάθος που έκαναν οι δράστες   

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι αρχές «χτένισαν» την περιοχή αμέσως μετά τη δολοφονία και εξέτασαν πάνω από 300 βίντεο, μέχρι να καταφέρουν να βρουν την άκρη του νήματος που ευελπιστούν να ξετυλίξει το κουβάρι της πολύκροτης αυτής υπόθεσης. 

Η αστυνομία έφτασε στους δύο συλληφθέντες από την ανάλυση 300 και πλέον βίντεο από κάμερες ασφαλείας και της Τροχαίας - Intimenews

Η αστυνομία έφτασε στους δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ από την ανάλυση 300 και πλέον βίντεο από κάμερες ασφαλείας και της Τροχαίας - Intimenews

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών ανέλυσαν καρέ καρέ πάνω από 300 βίντεο από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας στην περιοχή και κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή του λευκού βαν με το οποίο διέφυγαν οι φερόμενοι ως δράστες. 

Γιώργος Καραϊβάν: Το λευκό βαν «ξεκλείδωσε» την υπόθεση»

Η διαδρομή αυτή ήταν το κλειδί που ξεκλείδωσε την υπόθεση και οδήγησε στα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν.  

Στα βίντεο που ανέλυσαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε το συγκεκριμένο λευκό βαν να ακολουθεί τις κινήσεις των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι είχαν διαφύγει με ένα μηχανάκι. 

Συγκλονίζει μιλώντας στο Star η σύζυγος Καραϊβάζ: «Να βρεθεί ο εντολέας» 

Μετά από έρευνες αποκαλύφθηκε πως ανήκει στην εταιρεία της συντρόφου ενός εκ των συλληφθέντων, του 48χρονου, και το οδηγούσε ο ίδιος. 

Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει και σε τρία ακόμα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία Καραϊβάζ - Eurokinissi

Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει και σε τρία ακόμα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία Καραϊβάζ - Eurokinissi

Γιώργος Καραϊβάζ: Ποιος ήταν ο εκτελεστής

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αστυνομικών ΝΑ Αττικής, Γ. Καλλιακμάνη, το άτομο που φέρεται να εκτέλεσε τον Γιώργο Καραϊβάζ είναι εκείνο που καθόταν πίσω από τον οδηγό στο μηχανάκι. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα 3 ακόμη άτομα που εμπλέκει η ΕΛ.ΑΣ. 

Αυτός φαίνεται στα βίντεο που ανέλυσε η ΕΛ.ΑΣ. να κατεβαίνει σε ένα σημείο από αυτό και να επιβιβάζεται στο βαν. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Πού κινούνται οι έρευνες

Την ίδια ώρα οι αρχές φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο άτομο που φέρεται να είναι ο εντολέας της εκτέλεσης του δημοσιογράφου και πλέον μένει να βρεθούν κάποια στοιχεία για να «δέσει» η υπόθεση και να σταλεί η δικογραφία στον εισαγγελέα. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αυτό είναι το λευκό βαν το οποίο χρησιμοποιήθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ γνώριζαν και σχεδίασαν πέντε άτομα. Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν καταλήξει σε τρία ακόμα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ανάμεσά τους και ο ηθικός αυτουργός. 

Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ θέλει να συλληφθεί ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του συζύγου της - Intimenews

Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ θέλει να συλληφθεί ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του συζύγου της - Intimenews

Πρόκειται για άτομα με βαρύ ποινικό παρελθόν με σχέση μεταξύ τους. Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα, μέσω ειδικών υπολογιστικών προγραμμάτων να αποκρυπτογραφήσουν τις κινήσεις και τις κλήσεις των τηλεφώνων τους, ώστε να μπορέσουν αν τους οδηγήσουν και αυτούς ενώπιον των δικαστικών αρχών. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Τα πακιστανικά τηλέφωνα

Σημαντικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης παίζουν τα αδρανοποιημένα κινητά τηλέφωνα των δύο αδελφών, δύο «Πακιστανικά» τηλέφωνα που αγόρασαν από κατάστημα φίλου της ομάδας, αλλά κι ένα τηλεφώνημα που έγινε προς τα δύο αδέλφια λίγα λεπτά μετά την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ. 

Γιώργος Καραϊβάζ: «Τον εντολέα να βρουν και μετά ας κλείσω τα μάτια μου»

Στη δικογραφία γίνεται αναφορά σε τρία ακόμα άτομα, τα δύο από τα οποία φέρονται να αγόρασαν τα πακιστανικά τηλέφωνα, που χρησιμοποιήθηκαν για ενδοσυνεννόηση. Το τρίτο είναι γνώριμο στις αρχές από τα κυκλώματα της νύχτας. 

Οι αρχές προσπαθούν να αποκτυκτογραφήσουν συνομιλίες που έγιναν σε πακιστανικά κινητά των προσώπων που εμπλέκονται στη δολοφονία Καραϊβάζ - Eurokinissi

Οι αρχές προσπαθούν να αποκτυκτογραφήσουν συνομιλίες που έγιναν σε πακιστανικά κινητά των προσώπων που εμπλέκονται στη δολοφονία Καραϊβάζ - Eurokinissi

Γιώργος Καραϊβάζ: Προσπαθούσε να χτίσει άλλοθι ο ένας από τους συλληφθέντες

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο 40χρονος που συνελήφη μαζί με τον αδελφό του, φαίνεται ότι είχε καταλάβει ότι τον παρακολουθούσαν και προσπάθησε να χτίσει άλλοθι μέσα από μια τηλεφωνική επικοινωνία με συγγενικό του πρόσωπο. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Είχαν κάνει πρόβα την προηγούμενη μέρα»

Ο διάλογος του 40 χρόνου με τον συγγενή του είχε ως εξής:

40χρονος: Μα ο Σ. έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια, για να πάρουμε καθαρισμούς εκεί που ήμασταν μαζί.

Συγγενής: Στον Άλιμο;

40χρονος: Ναι.

Συγγενής: Όχι καλέ, ποιος τα λέει αυτά;

40χρονος: Εγώ, ποιος τα λέει; Όλο αποφράξεις είναι εκεί πέρα τι μου λες ρε.

Συγγενής: Άλλο είναι μέσα, ίντερνετ αγόρι μου, το έχει βάλει. Δεν έχει από… Στον Άλιμο δεν έχει.

40χρονος: Και από φυλλάδια, έχει πάρει μάνα δουλειά από εκεί.

Συγγενής: Αα δεν ξέρω. Εγώ νομίζω δεν υπάρχουν δουλειές εκεί γιατί με ένα αμάξι δεν το κάνεις αυτό, να πηγαίνεις για μια δουλειά εκεί. Όχι αγόρι μου. Όχι δεν έχει. Όχι όχι στο λέω εγώ αυτό είναι σίγουρο, στο λέω εγώ, από εκεί δεν έχει.

40χρονος: Ναι.

Συγγενής: Όχι όχι όχι.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Είχαν προσπαθήσει να τον εκτελέσουν και μια μέρα πριν

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε η αστυνομία, οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ προσπάθησαν να τον σκοτώσουν την προηγούμενη μέρα του θανάτου του, όμως επειδή εκείνος έφυγε νωρίτερα από την εργασία του, τους ανάγκασε να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αναζητούνται τρία ακόμα άτομα

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας έμπειροι αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για την υπόθεση.

 Όπως προέκυψε μετά τη σύλληψη των δύο δραστών ο 40χρονος εμπλέκεται και στη δολοφονία ενός Έλληνα, τον Ιούλιο του 2021 στο Γαλάτσι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top