Δολοφονία Καραϊβάζ: «Είχαν κάνει πρόβα την προηγούμενη μέρα»

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δράστες

Λεπτομέρειες σχετικά με τις δύο συλλήψεις που έγιναν χθες, Παρασκευή, για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί η Ελληνική Αστυνομία. Οι δύο συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Την ενημέρωση από το υπουργείο έκαναν η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνστανία Δημογλίδου και ο ταξίαρχος διοικητής ασφαλείας Γιάννης Σκούρας. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αναζητούνται τρία ακόμα άτομα

Σύμφωνα με τον κ. Σκούρα, έμπειροι αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για την υπόθεση. Σε όλη τη διάρκεια της προανάκρισης οι ειδικοί μπόρεσαν να επεξεργαστούν τα ψηφιακά δεδομένα που υπήρχαν.

Λεπτομέρειες για τη σύλληψη των δύο αδελφών για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. - Eurokinissi

Λεπτομέρειες για τη σύλληψη των δύο αδελφών για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. - Eurokinissi

«Από την συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε διακριβώθηκε ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, καθώς και φορτηγό τύπου βαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας», είπε.

Καραϊβάζ: Ποιος είναι ο εκτελεστής - Εμπλέκεται και στη δολοφονία πυγμάχου

Οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Καραϊβάζ έφτασαν στα δικαστήρια για να απολογηθούν - Intimenews

 

Οι συλλήψεις έγιναν σε Γέρακα και Νίκαια, ενώ οι Αρχές αναζητούν ακόμα τρία άτομα που σχετίζονται με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Γιώργος Καραϊβάζ: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τους δολοφόνους

Ήταν 9 Απριλίου 2021 όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ εκτελέστηκε με δέκα σφαίρες έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Δύο χρόνια μετά η αστυνομία κατάφερε να πραγματοποιήσει τις πρώτες συλλήψεις για τη δολοφονία του. 

H γυναίκα του Γιώργου Καραϊβάζ δεν έπαψε ποτέ να ελπίζει

Από την αρχή είχαν κυκλοφορήσει τα καρέ των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ, από κάμερες ασφαλείας λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία, όμως η ταυτοποίησή τους αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση. 

Ο δράστες «γάζωσαν» τον Γιώργο Καραϊβάζ με δέκα σφαίρες όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητό του - Eurokinissi

Ο δράστες «γάζωσαν» τον Γιώργο Καραϊβάζ με δέκα σφαίρες όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητό του - Eurokinissi

Παρ’ όλ’ αυτά στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας δόθηκε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η επιχείρηση για τη σύλληψη δύο εκ των δραστών. Κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας έκανε έφοδο στην εταιρεία καθαρισμού που διατηρούν τα δύο αδέλφια στη Νίκαια και τα προσήγαγαν στην ασφάλεια. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το λευκό βανάκι που «έκαψε» τα αδέρφια

Παρέμειναν στη ΓΑΔΑ για αρκετές ώρες, μέχρι οι αστυνομικοί να καταφέρουν αν βρουν τα στοιχεία που θα «δέσουν» την υπόθεση. Αφέθηκαν ελεύθεροι και τελικά χθες συνελήφθησαν. Σύμφωνά με αστυνομικές πηγές το ένα από τα δύο αδέλφια φέρεται να είναι αυτό που εκτέλεσε τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Θεοδωρικάκος: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ - Είναι δύο αδέλφια

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από τα δύο αδέλφια - που είναι και οι δύο Έλληνες, γνωστοί στις αρχές- «ο ένας είναι ο φυσικός αυτουργός και ο άλλος άμεσος αυτουργός στην δολοφονία».

Οι συλλήψεις έγιναν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ - Eurokinissi

Οι συλλήψεις έγιναν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ - Eurokinissi

Γιώργος Καραϊβάζ: «Τους πρόδωσε το λευκό βαν»

Αυτό που τους πρόδωσε ήταν το λευκό βαν με το οποίο διέφυγαν, που βρέθηκε να κινείται στην περιοχή τη στιγμή της δολοφονίας, αλλά και την προηγούμενη. 

Γιώργος Καραϊβάζ: «Θα δείτε τι θα πάθουν», έλεγε λίγο πριν τον σκοτώσουν

Οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα από υλικό από κάμερες ασφαλείας και της Τροχαίας σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων να συλλέξουν υλικό που αποδείκνυε πως τόσο το λευκό βαν, όσο και το μαύρο σκούτερ στο οποίο επέβαιναν οι δράστες κινούνταν παράλληλα από τη λεωφόρο Ποσειδώνος έως και τη λεωφόρο Κηφισού. 

Οι δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ σύμφωνα με την αστυνομία είχαν κάνει πρόβα μία μέρα πριν - Eurokinissi

Οι δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ σύμφωνα με την αστυνομία είχαν κάνει πρόβα μία μέρα πριν - Eurokinissi

Μάλιστα, σε μικρή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας οι αστυνομικοί είδαν ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας κινείτο πια μόνος με τον εκτελεστή να θεωρούν ότι είχε επιβιβαστεί στο λευκό βαν μέχρι να καταφέρουν να χαθούν τα ίχνη τους.

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Οι αρχές κατέληξαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα»

Μεγάλη γκάφα των δραστών ήταν επίσης ότι αν και κάλυψαν τα χαρακτηριστικά τους δεν άλλαξαν τις πινακίδες του βαν με πλαστές ή κλεμμένες, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες υποθέσεις, ενώ και το σκούτερ δεν ήταν κλεμμένο. 

Από αυτές τις πινακίδες οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα από το σύστημα ειδικής ανάλυσης που διαθέτουν τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για την επεξεργασία υλικού από κάμερες ασφαλείας να φτάσουν στον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και στη συνέχεια οδηγήθηκαν και στον ιδιοκτήτη του ή για την ακρίβεια στην ιδιοκτήτρια, η οποία είναι σύντροφος ενός εκ των δύο συλληφθέντων που δραστηριοποιείται σε εργασίες καθαρισμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top