Καραϊβάζ: ‘Αλλοθι με αναρτήσεις στα social media από τους κατηγορούμενους

Ο αποκαλυπτικός διάλογος και οι καταθέσεις  

Η αυτοψία του Star στους δρόμους που κινήθηκαν οι εκτελεστές (video Star) 

Από το σύνολο της δικογραφίας και τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών  από την πρώτη ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, προκύπτει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παναικολάου στο newpost.gr,  ότι επιχείρησαν να  «χτίσουν» άλλοθι προκειμένου να θολώσουν νερά και να «βγουν « από το κάδρο των  υπόπτων.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποιο είναι το κρίσιμο λάθος που έκαναν οι δράστες

Η ανάρτηση στο facebook  μετά το έγκλημα

Στις 9 Απριλίου 2021 στις 14:20 οι φυσικοί αυτουργοί δολοφονούν τον Γιώργο Καραϊβάζ στον Άλιμο και μία ώρα και 20 λεπτά μετά ο ένας από τους δύο συλληφθέντες αναρτά σε σελίδα άλλου ατόμου στο facebook, δύο φωτογραφίες όπου ποζάρουν χαμογελαστοί μπροστά από ένα φορτηγό. Επιπλέον φρόντισαν να «νεκρώσουν» τα κινητά τους τα οποία εμφανίζονται να μπαίνουν σε λειτουργία στις 14:55 ,δηλαδή 45 λεπτά μετά τη δολοφονία.

Ο 40χρονος κατηγορούμενος όταν κατάλαβε ότι στενεύει ο κλοιός  γύρω του, δύο ημέρες πριν τον συλλάβουν, πραγματοποιεί ένα τηλεφωνικό διάλογο με τη μητέρα του αναφέροντας την περιοχή του Αλίμου.

Ο αποκαλυπτικός διάλογος 

Ο  διάλογος που αποκάλυψε η Τ. Παπανικολάου  είναι χαρακτηριστικός:

40χρονος : Μετά είχαμε επιχειρήσει να ανοιχτούμε εκεί. Ο Σ. έχει πάρει δουλειές. Εγώ δεν έχω πάρει εκεί. Το να πάω εκεί για μια δουλειά όμως εκεί δεν λέει.

Μητέρα: Δε μας συμφέρει εμάς.

40χρονος : Όχι.

Μητέρα : Εγώ δεν μπορώ να πάρω της Α…; Μου έχει το πει η Α… Δεν με συμφέρει να πάρω μία.

40χρονος: Μοιράζαμε φυλλάδια συνεχόμενα με τον Σ…. συνεχόμενα.

Μητέρα: Να πάω εγώ εκεί κάτω παιδί μου το αμάξι. Κατάλαβες;

40χρονος : Η Α… που μένει;

Μητέρα : Άλιμο. Εμένα μου το έχει πει η Α…. πόσες φορές.

40χρονος : Μα ο Σ….. έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια για να πάρουμε καθαρισμούς εκεί που ήμασταν μαζί.

Μητέρα : Στον Άλιμο;

40χρονος : Ναι.

Μητέρα : Όχι καλέ ποιος τα λέει αυτά.

40χρονος : Εγώ ποιος τα λέω; Όλο αποφράξεις είναι εκεί πέρα τι μου λες ρε.

Μητέρα : Άλλο είναι μέσα ίντερνετ αγόρι μου, το έχει βάλει. Δεν έχει από.. Στον Άλιμο δεν έχει.

40χρονος: Και από φυλλάδια έχει πάρει μάνα δουλειά από εκεί.

Μητέρα : Αα δεν ξέρω. Εγώ νομίζω δεν υπάρχουν δουλειές εκεί γιατί με ένα αμάξι δεν το κάνεις αυτό, να πηγαίνεις για μια δουλειά εκεί. Όχι αγόρι μου. Όχι δεν έχει. Όχι όχι στο λέω εγώ αυτό είναι σίγουρο στο λέω εγώ από εκεί δεν έχει.

40χρονος : Ναι.

Μητέρα : Όχι όχι όχι.

Οι αρχές  που είχαν στα χέρια τους το βαν που βοήθησε στη διαφυγή των δραστών ελέγξαν όχι μόνο την εταιρεία καθαρισμού του 48χρονου που συνελήφθη αλλά και την εταιρεία που ανήκει στη σύζυγο του αδερφού του επίσης κατηγορούμενου και διαπίστωσαν ότι δεν είχαν ούτε ένα πελάτη στον Άλιμο.

Οι καταθέσεις των  υπαλλήλων της εταιρείας καθαρισμού

Οι αστυνομικοί μέσα από  τις καταθέσεις από τους υπαλλήλους της εταιρείας καθαρισμού που ανήκει το βαν που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία προσπάθησαν να εντοπίσουν ποιος οδηγεί το συγκεκριμένο όχημα, δεδομένου ότι η εταιρεία διαθέτει 3  βανάκια. Αρχικά, ανακάλυψαν ότι παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανήκει -για φορολογικούς λόγους – στην  σύντροφο του 48χρονου,  εκείνος ήταν το «αφεντικό» και ο γενικός διαχειριστής της εταιρείας. Στον έλεγχο που έγινε δε από την Οικονομική Αστυνομία στις 10 .04.2023  παρουσιάστηκε ως «υπεύθυνος».

Συγκλονίζει μιλώντας στο Star η σύζυγος Καραϊβάζ: «Να βρεθεί ο εντολέας» 

To βαν που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Καραϊβάζ

To βαν που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Καραϊβάζ 

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκαν οι υπάλληλοι, το βαν χρησιμοποιούνταν κυρίως για αποφράξεις  και το οδηγούσαν κυρίως  2 άτομα – ο 48χρονος κατηγορούμενος και ένας ακόμη υπάλληλος. Σπάνια το οδηγούσε ένας τρίτος υπάλληλος, ο οποίος την ημέρα της δολοφονίας δεν εργαζόταν καν στην εταιρεία.

Ο πρώτος υπάλληλος κατέθεσε  ότι στις  8-4-2021 θυμόταν το σταθερό πρόγραμμα του στην εταιρεία, καθώς ήταν ημέρα Πέμπτη, όπου είχε και εξακολουθεί να έχει συγκεκριμένα σημεία και περιοχές που μεταβαίνει, ενώ υποστήριξε  ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρησιμοποιούσε άλλο όχημα και όχι το βαν, καθώς αυτό έχει τα αποφρακτικά εργαλεία και θα έπρεπε να είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Επίσης δήλωσε ότι ουδέποτε είχε μεταβεί για εργασία στον Άλιμο.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αυτό είναι το λευκό βαν το οποίο χρησιμοποιήθηκε

Ο 48χρονος  ανέφερε ότι δεν θυμόταν το λόγο που μπορεί να βρίσκονταν στην περιοχή του Αλίμου το βαν. Προσκόμισε επιπλέον κάποια φύλλα μεγέθους «Α4» και δύο ατζέντες με το πελατολόγιο της εταιρείας και εργασίες της εταιρείας ανά ημέρα για τον μήνα Απρίλιο του 2021, τα οποία τηρούνταν στο αρχείο . Ωστόσο όπως ανέφερε, παρά το γεγονός ότι τα ανάγνωσε δεν μπόρεσε να θυμηθεί κάτι περισσότερο σχετικά με τις εργασίες του την 08 και  09-4-2021, ούτε να δικαιολογήσει την παρουσία του βαν στην περιοχή του Αλίμου.

Η αυτοψία του Star στους δρόμους που κινήθηκαν οι εκτελεστές  

Αυτοψία στους δρόμους όπου κινήθηκαν οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ έκανε η κάμερα του Star. Το σκουτερ των δραστών που έστησαν καρτέρι και σκότωσαν τον Έλληνα δημοσιογράφο παραμένει άφαντο όμως η αστυνομία συγκεντρώνει στοιχεία που θα οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις. Η σύζυγος του Καραϊβάζ με μια συγκινητική ανάρτηση αποχαιρέτησε τον άνθρωπό της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top